עוגת תפוחים הפוכה – בחושה עם תפוחים מקורמלים

מתכון לעוגה בחושה עם תפוחים מקורמלים, קינוח ביתי לחגי תשרי של נועה נבות, בעלת הבלוג “לקינוח – אפייה ביתית”

המרכיבים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

עוגה
2 כוסות קמח (280 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית קינמון
1 שקית סוכר וניל
1 כוס סוכר (200 גרם)
100 גרם חמאה רכה
4 ביצים
2\1 כוס מיץ תפוזים (125 מ”ל)
2 תפוחים קלופים ופרוסים
מיץ מחצי לימון
1 כף סוכר
1 כפית שטוחה קינמון
לתפוחים המקורמלים
2 תפוחים קלופים ופרוסים
1 כף מיץ לימון
2\1 כוס סוכר
3\1 כוס סירופ מייפל
1 כף דבש
50 גרם חמאה
4\1 כוס מים
אופן הכנה
תפוחים מקורמלים
1 מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה
2 מערבבים את התפוחים הפרוסים עם כף מיץ לימון.
3 בסיר קטן מבשלים סוכר, מייפל, דבש, חמאה ומים עד שהתערובת רותחת ומסמיכה
4 יוצקים את הקרמל לתחתית התבנית ומצננים כשתי דקות. מסדרים את התפוחים בצורת יפה מעל הקרמל
עוגה בחושה
1 מחממים תנור ל-165 מעלות.
2 מערבבים את התפוחים עם כף סוכר, מיץ לימון וכפית שטוחה קינמון.
3 מקציפים את החמאה, הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה.
4 מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים.
5 מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים.
6 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה וכפית הקינמון ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יפגע במרקם העוגה).
7 יוצקים את התערובת על התחתית עם התפוחים והקרמל ומסדרים מעל את התפוחים עם הקינמון.
8 אופים כ-20 דקות ולאחר מכן מגבירים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד כ-25 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש עם פירורים. מגישים חמים עם כדור גלידת וניל.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות