עוגת תפוזים של מיקי שמו

עוגת תפוזים משובחות ללא חמאה ומוצרי חלב, טעימה ועשירה עם תפוזים שלמים שנותנים לעוגה בושם הדרי וצבע זהוב מתוך "אין כמו בבית" (ספיישל סבתות)

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית עם חור באמצע בקוטר 24 ס”מ
3 תפוזים בינוניים בקליפתם
6 ביצים מידה M
400 גרם (2 כוסות) סוכר דמררה
1 כפית מלח
400 גרם חמאה
525 גרם (3/4 3 כוסות ) תופח
75 מ”ל (1/4 כוס פלוס 2 כפות) מיץ תפוזים
גרידה מלימון אחד
גרידה מתפוז אחד
לקישוט (לא חובה):
2-3 כפות מרמלדת תפוז עם פיסות פרי (אפשר גם מעדן תפוז ללא תוספת סוכר)
אופן הכנה
1 מחממים תנור לחום 170 מעלות ומשמנים את התבנית/תבניות
2 שמים את התפוזים שלמים בסיר בינוני, מוסיפים מים כדי כיסוי ומביאים לרתיחה. מסננים את התפוזים, מכסים שוב במים קרים ושוב מביאים לרתיחה. חוזרים על הפעולה פעם שלישית. ההרחה החוזרת נועדה להוציא מהתפוזים את המרירות.
3 מעבירים את התפוזים לתוך קערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול ואז טוחנים בבלנדר למחית אחידה
4 שמים ביצים, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם בלון הקצפה כ- 8 דקות לתערובת סמיכה ותפוחה. מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה שמן ומיץ תפוזים.
5 מחליפים את בלון ההקצה בוו גיטרה, מוסיפים לקערה את התפוזים הטחונים, גרידות התפוז והלימון ולבסוף את הקמח ומערבלים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
6 יוצקים את הבלילה לתבנית/תבניות משומנות בספריי שמן בטעם קנולה ואופים כ-60 דקות לתבנית עם חור או 50 דקות לתבניות אינגליש קייק. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש עם פירורים לחים.
עוגת תפוזים של מיקי שמו
עוגת תפוזים של מיקי שמו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות