מאפה תפוחים ודבש של מרים כהן

מתכון לראש השנה: מרים כהן עם מתכון פשוט וטעים למאפה תפוחים ודבש שאתם חייבים להכין בראש השנה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

להכנת הבצק
1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם) או מחמאה
4 כפות שמן
500 גרם קמח לבן מנופה
2 כפיות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2 כפיות תמצית וניל או 2 שקיות סוכר וניל
200 מ”ל מים פושרים
1/4 כפית מלח
להכנת התפוחים
4 תפוחי עץ מתוקים קטנים או בינוניים
40 גרם חמאה
4 כפות סוכר
1 כף תמצית וניל
1 כפית קינמון
2 כפות דבש
לקישוט העוגה
1 כפית קינמון מעורבב עם 3 כפות סוכר חום
1 ביצה למריחה על העוגה לפני האפיה
לסירופ
4 כפות דבש מהול ב – 1/4 כוס מים
אופן הכנה
בצק
1 בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים (חוץ מהמלח) יחד עם מחצית מכמות המים. לשים את הבצק מספר דקות ומוסיפים את המלח ואת יתרת המים.
2 מפסיקים את פעילות המיקסר ובודקים אם הבצק מספיק רך. במידה והבצק יבש מוסיפים מעט מים עד לקבלת בצק נעים שאינו דביק.
3 מכסים את הקערה בניילונית ונותנים לבצק לנוח שעה.
התפוחים
1 מרוקנים את התפוחים מליבה ומקלפים
2 פורסים את התפוחים לרוחבם ל – 4 – 3 פרוסות.
3 בסיר או מחבת עם תחתית רחבה מניחים את פלחי תפוחי העץ ומפזרים מעל את הסוכר, החמאה והדבש.
4 מבשלים תחילה על אש נמוכה ומדי פעם הופכים את הפלחים בזהירות, מבשלים עד לצמצום הנוזלים והתרככות התפוחים – שלא יתרככו יתר על המידה
5 לקראת סוף הבישול מוסיפים את הוניל והקינמון ומבשלים עוד כדקה
6 מוציאים את התפוחים לצלחת לקירור, במידה ונשארו נוזלים בסיר שומרים לסוף האפיה ומוסיפים לסירופ דבש.
הרכבת העוגה
1 מרפדים תבנית אפייה בנייר
2 את העוגות אופים ברינגים מתאימים לגודל התפוחים. משמנים את פנים הרינגים בחמאה או במחמאה בנדיבות
3 אפשר גם לפזר על החמאה סוכר חום.
4 אחר מנוחה של שעה לפחות מוציאים את הבצק על משטח עבודה מקומח .מחלקים את הבצק ל – 4 חלקים שווים ומכסים את יתרת הבצק בניילונית עד לשימוש
5 לשים מעט את הבצק והופכים אותו לכדור. מקמחים מעט ומרדדים לעיגול בעובי של לא פחות מחצי ס”מ וגם לא דק מדי
6 עזרת כוס או רינג לחיתוך יוצרים שני עיגולים שרוחבם גדול מרוחב פלחי התפוח.מניחים פלח באמצע של אחד העיגולים ואילו בעיגול השני יוצרים 4 חתכים באמצע הבצק.
7 יוצרים שני חתכים בעיגולי הבצק העליונים. מניחים את העיגול עם החתכים מעל העיגול עם התפוח ומהדקים פינות
8 מלבישים את הרינג על הבצק ובזהירות מעבירים לתבנית
9 במידה ואין רינג עושים את אותם הפעולות ורק מהדקים יותר טוב עם האצבעות.מפזרים מעל מעט מתערובת הסוכר והקינמון
10 מכסים ונותנים מנוחה של כ – 1/2 שעה.
11 לאחר התפחה מורחים מעל העוגות ביצה טרופה ואפשר שוב לפזר מעל סוכר וקינמון
12 מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות ואופים כ – 25 – 20 דקות
13 מגישים פושר. במידה ונשאר לכם בצק ניתן להקפיא בקופסה סגורה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: