מאפה תפוחים וגבינת עזים של מיקי שמו ואור שפיץ

הגרסא של מיקי שמו ואור שפיץ למאפה התפוחים שכולנו אוהבים. מתכון קל להכנה למאפה תפוחים במילוי גבינת עיזים פריך וטעים!

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה
50 גרם שקדים פרוסים קלויים קלות
100 גרם גבינת שמנת 30% ניו יורק טבעי
גליל גבינת גד עז 16%
2-3 ענפי טימין
לתפוחים:
3-4 תפוחי עץ גרנד סמית
100 גרם סוכר
גרידה מחצי לימון
תמצית וניל\חצי מקל
50 גרם חמאה
לציפוי:
נפאז' ניטרלי
אופן הכנה
לתפוחים:
1 מקלפים את התפוחים, מוצאים את הליבה, חותכים כל תפוח לשניים וכל חצי ל-3 פלחים.
2 מערבבים את התפוחים עם סוכר, וניל וגרידת הלימון.
3 ממיסים את החמאה בסיר בחום בינוני, מניחים את התפוחים בסיר ל-2 דקות ורק אז מתחילים לערבב מידי פעם (אנו רוצים לקרמל את התפוחים). אין צורך לרכך את התפוחים (הם יעברו עוד אפייה בהמשך).
4 מניחים בצד את התפוחים לקירור.
הרכבת המאפה:
1 שימוש נכון בבצק עלים – מוציאים את בצק העלים מהמקפיא כ-6 שעות ומניחים במקרר להפשרה הדרגתית.
2 מפדרים קלות את משטח העבודה בקמח.
3 מניחים את הבצק על משטח העבודה ובעזרת סכין שף / חלקה חדה חותכים מלבן מדוייק (רצוי לחתוך עם סרגל), מלבן בגודל: 15X30 ס"מ
4 בעזרת מזלג מחוררים את מרכז הבצק לאורך המלבן.
5 מורחים את גבינת השמנת במרכז המלבן כפס דק.
6 מניחים את תפוחי העץ המקורמלים על הגבינה, לוחצים אותם מעט לתוך הבצק כדי שלא יעופו במהלך האפייה.
אפייה:
1 מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות ואופים כ-12 דקות.
2 מנמיכים את הטמפרטורה ל-175 מעלות ואופים עוד 15-18 דקות לקבלת מאפה בגוון זהוב ושחום.
3 לאחר שהמאפה התקרר מעט, פורסים את גבינת גד עז 16% לעיגולים בעובי 0.5 ס"מ (ניתן לפרוס בעזרת פורס ביצים), וכל עיגול חותכים לחצי.
4 מסדרים את חצאי הגבינה לאורך המאפה על גבי התפוחים.
5 לקישוט מסדרים ענפי תימין קטנים ושקדים פרוסים קלויים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם