עוגת תפוחים ושקדים רכה מדהימה
הצרפתים קוראים לעוגה הזו עוגת תפוחים בלתי נראית, כי התפוחים חתוכים כל-כך דק שהם נטמעים בתוך העוגה וכמעט בלתי נראים – זו הגרסה הרזה יותר לעוגה הזו – ללא חמאה ומעט מאוד קמח
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
6 תפוחים
70 גרם קמח
50 גרם סוכר חום
100 מ"ל חלב
20 מ"ל שמן
2 ביצים
1 שקית אבקת אפייה
מעט גרידת קליפת לימון
כפית קינמון
חופן צימוקים
50 גרם שקדים פרוסים
אופן הכנה
1 מקציפים את הביצים עם החלב, השמן והסוכר במיקסר חשמלי.
2 מוסיפים את הקמח, הקינמון, קליפת הלימון המגוררת ואבקת האפייה ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה ללא גושים.
3 חותכים את התפוחים לפרוסות דקות עם מנדולינה ומוסיפים אותם לתערובת יחד עם הצימוקים.
4 מעבירים את התערובת לתבנית. מוסיפים את פרוסות השקדים ואופים בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות
האם אפשר כמו סוכר או ממתיק אחר [לסוכרתיים]?
שלמה says:
אפשר בהחלט
אפשר בהחלט
rotem says: