קיש אנטיפסטי של מיקי שמו עם לאון אלקלעי

מיקי שמו מכין קיש תפוחי אדמה, בטטות וגבינות – פאי אנטיפסטי המושלם לאירוח מתוך "מתוק או מלוח"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 בטטות בינונית פרוסות בעובי 1 ס”מ
1 בצל לבן פרוס לג’וליאנים
2 תפוחי אדמה פרוסות בעובי 1 ס”מ
3 שיני שום קצוצות
4 כפות שמן זית
צרור טימין
מלח, פלפל שחור
לבצק
½1 כוסות (210 גרם) קמח מנופה
110 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות (45 מ”ל) מים קרים
1 כף (10 גרם) שמן זית
1 כפית (5 גרם) חומץ הדרים
קורט מלח
לרויאל
90 מ”ל (1/3 כוס+ 1 כף) שמנת לבישול 15%
2 ביצים מידה L
75 גרם גבינה בולגרית 5%
75 גרם גבינת שמנת 5%
מעט אגוז מוסקט
קורט מלח
פלפל לבן טחון
אופן הכנה
מכינים את הקלתית
1 במעבד מזון מעבדים את הקמח יחד עם החמאה עד לקבלת תערובת פירורית
2 מוסיפים את המים, שמן הזית, חומץ ההדרים, הסוכר והמלח ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.
3 מניילנים ומקררים מחצית השעה.
4 מרדדים את הבצק למשטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 28 ס”מ, מרפדים בבצק את תחתית ודפנות התבנית ומעבירים מערוך על שולי התבנית על מנת להסיר עודפים, דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא ל- 30 דקות.
5 מחממים תנור לחום 170 מעלות.
6 אופים 12-15 דקות עד להזהבה קלה. (רצוי לאפות עם משקולת בשיטה “אפיה עיוורת”).
7 מוציאים את הקלתית מהתנור ומגבירים את הטמפרטורה ל 180 מעלות.
מכינים את הירקות
1 מניחים את פרוסות הבטטה, צרור הטימין ותפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים מעט שמן זית, מלח, פלפל שחור ושום קצוץ ואופים למשך 20-25 דקות עד להזהבה קלה.
2 במחבת עם שמן זית מקפיצים את הבצל עד שמתרכך ונהיה שקוף מעט.
מכינים את הרויאל
1 בקערה טורפים את הביצים יחד עם השמנת לבישול, ביצים מלח ,פלפל לבן והגבינות.
מרכיבים את הקיש ואופים
1 מוזגים מעט מהרויאל לקיש לגובה 2 ס”מ, מניחים את הבצל המטוגן קלות, ומעל מניחים את הירקות, מוזגים את יתרת הרויאל (ממש מעט כדי שיראו את הירקות בסיום האפיה) ומכניסים לתנור, אופים למשך 35-40 דקות עד הזהבה והתייצבות.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות