מציות אניס ותפוזים של מיקי שמו

מיקי שמו ורוני דלומי משחזרים את מתכונים העתיקים של שנות ה50. הפעם הם מכינים מציות אניס ותפוזים, שילוב נהדר לצד כוס תה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים לכ-70 עוגיות:
1/3 כוס (80 גרם) שמן קנולה
1/3 כוס (80 גרם) מיץ תפוזים פרימור
1/2 כוס+ כף גדושה (120 גרם) סוכר
1 ביצה L + חלמון
100 גרם חמאה מומסת
1 שקיות אבקת אפייה (10 גרם)
500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח עוגיות מנופה
1/4 כוס שומשום מלא (35 גרם)
1/2 כף גרגירי אניס (10 גרם)
קורט מלח
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות איטית מיץ תפוזים, שמן, סוכר, חמאה מומסת, ביצה וחלמון. מנפים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לקערת המיקסר. לבסוף מוסיפים שומשום מלא, מלח ואניס ומערבבים עד שהבצק מתאחד.
2 מחלקים את הבצק ומניחים על משטח העבודה: מחלקים את הבצק ל-5 חלקים, מכסים במגבת מטבח ומניחים כחצי שעה למנוחה על מנת שיהיה נוח לעבוד עם הבצק.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות
4 מרדדים, חותכים ואופים: מרדדים את הבצק לעובי 3 מ”מ, דוקרים עם מזלג את הבצק כדי שייווצרו חורים – ככה העוגיות יישארו שטוחות בסיום האפייה. חותכים את הבצק למלבנים בגודל 10X4 ס”מ. מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 1 ס”מ אחת מהשנייה.
5 אופים עד כ-15 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב.
6 מאחסנים כ-10 ימים בכלי אטום.
גיוונים:
1 ניתן להחליף את מיץ התפוזים במים
טיפ:
1 יש לנקות את גרגירי האניס ולשטוף אותם היטב בטרם שילובם בבצק.
מציות אניס ותפוזים של מיקי שמו
מציות אניס ותפוזים של מיקי שמו

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: