מתכון עם זיכרון: עוגיות אמסטרדם של עדי אודיה ברוך ז"ל
תומר אומנסקי מכין את עוגיות אמסטרדם של עדי אודיה ברוך ז"ל, שהתעקשה להתגייס ונפלה בקרב. המנה האהובה על עדידוש, מתוקה כמוהה ומנה שתמיד עדי הייתה שמחה לקבל ולאכול.
בשיתוף עמותת מתכון עם זיכרון
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
110 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
70 גר' סוכר לבן
70 גר' סוכר חום כהה
1 תמצית וניל
1 ביצה בגודל L
130 גר' קמח
40 גר' קקאו
½ כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית מלח
100 גר' שוקולד חלב קצוץ
300 גר' שוקולד לבן מומס
אופן הכנה
1 להכניס לקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר הלבן והסוכר החום הכהה ולערבב על מהירות גבוהה עד שהסוכר הלבן והחום נטמעים בחמאה והתערובת הופכת להיות חלקה ובהירה.
2 להוסיף את הביצה ולערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. להוסיף תמצית וניל ולערבב.
3 לנפות לקערה נפרדת את כל החומרים היבשים: קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח.
4 להוסיף את היבשים לקערת מיקסר
5 להוסיף את השוקולד חלב ולערבב על מהירות נמוכה עד שהתערובת כמעט הופכת לתערובת אחידה.
6 לערבב את התערובת עם לקקן עד לקבלת תערובת אחידה.
7 לכסות את הקערה, ולהכניס את התערובת לקירור לפחות לשעה ועדיף ללילה.
8 להמיס את השוקולד הלבן, ולמזוג אותו לתבנית סיליקון ולהכניס להקפאה עד שמתמצק.
9 בינתיים לחמם תנור ל-170 מעלות חום עליון-תחתון.
10 בעזרת ידיים רטובות מעט, ליצור כדורים שבמרכזכם נניח ונעטוף את פרלין השוקולד הלבן.
11 יש לסדר את העוגיות על תבנית אפיה במרווחים גדולים.
12 להכניס לתנור ולאפות את העוגיות כ-10 דק, או עד שקצוות העוגייה יציבות והאמצע עדיין רך.
13 להוציא מהתנור, לתת לעוגיות להצטנן על-גבי התבנית.





