תכנית החלוקה: כיצד לתכנן את כמות הבשר לעל האש הנדרשת לפי כמות האנשים?
איך נדע שכמות הבשר בארוחה תספיק לכל הסועדים? רפי אהרונוביץ עם התשובות.
לקראת עונת החגים, ישנה שאלה שתמיד שואלים אותי “מה כמות הבשר שצריך להכין כדי שיהיה לי מספיק לאורחים?”
התשובה שלי היא שחשוב לזכור, בין אם זה ברביקיו, ארוחת חג או מזנון, שצריך לקחת בחשבון שחוץ מהבשר, תמיד יש משהו לפני, משהו בצד ומשהו אחרי. גם לקיבולת שלי יש גבול.
נתחיל מברביקיו . כאן מאוד חשוב אופי האירוע – האם זה אירוע קרניבורי של אנשים שיאכלו רק בשר ויתעלמו כמעט ממה שמסביב. במקרה כזה, כמות הממוצעת שצריך לדאוג לכל אורח היא באזור 500 גרם בשר פלוס לאדם. אם זה אירוע קונבנציונאלי ישראלי, כלומר כזה שכולל חומוס, טחינה, סלטים נוספים, פיתות ועוד, החישוב צריך להיות באזור 350 גרם בשר לסועד, מכל סוגי הבשר שיש לנו.
ארוחות החג מהוות מכשול גדול למתכנני הארוחה, שכן גם בשלנים מעולים שמרימים בקלות ארוחה משפחתית בת שלוש מנות, נכנסים לסוג של פאניקה כאשר מתווספים עוד סועדים .
חשוב לקחת בחשבון שמסורתית, ארוחות חג נפתחות במנות ראשונות, למשל דגים, שלרב גם באים בשני נוסחים. אם רוצים לשלב בארוחה גם בשר בקר, עוף או טלה, הכמות שלהם לא יכולה להיות כאילו הם הבשר היחידי בארוחה. למנה עיקרית בחג, כמות ממוצעת של 220 גרם של בשר תתאים בהחלט לסועד. כמובן שמדובר על משקל נטו, ללא עצם מכל סוג. למשל שוק של על עוף מכילה כ – 80 גרם בשר. צריך לזכור גם שבשר טרי איכותי מתכווץ במשקלו לפחות בשליש במהלך צלייה.
לא משנה איזה אירוע אתם מתכננים לארגן. אם אתם רוצים לשלב כמה סוגי בשרים, אני ממליץ לכם לעשות מעין “מיקס”: לשלב שיפודים וקבבים ואת הסטייקים לפרוס לאחר הצלייה למספר אצבעות עבות. ככה תוכלו להגיש מגוון של בשרים , בכמות שתתאים לכל סועד ובחסכון מסויים של כסף.
הכי חשוב – שיהיה לכם טעים.