דונאטס אמריקאי רך עשיר וחמאתי
מתכון לדונאטס עם ציפוי מטורף שלא תפסיקו לזלול. מתכון של ענבר בוסקילה
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2022/12/05124942/0C7491D8-1A89-4045-BA38-F395565DE291.jpg)
זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
240 מל חלב
כפית סוכר
2 כפות שמרים יבשים
85 גר’ חמאה מומסת
540 גר’ קמח
חצי כפית מלח
50 גר’ סוכר
2 ביצים
לציפוי:
180 גר’ אבקת סוכר
45 מ’ל חלב
כף גבינת שמנת
חצי כפית תמצית וניל.
אופן הכנה
1 בקערה מערבבים חלב, כפית סוכר ושמרים ונחכה 5 דק’ להתססה, בינתים בקערה נפרדת נערבב חמאה מומסת וביצים לתערובת אחידה, נוסיף אל תערובת החלב והשמרים ונערבב.
2 בקערת המיקסר שמים את קמח מלח וסוכר, נערבב ונוסיף את הנוזלים.
3 לשים על מהירות בינונית כ10 דק’ עד שמתקבל בצק חלק גמיש ומעט דביק,
4 משמנים את הבצק ומניחים להתפחה של שעה וחצי.
5 על משטח מקומח ובעזרת מערוך פותחים את הבצק לעובי של 1.5/2 ס’’מ, קורצים חישוקים יפים. כל חישוק מניחים להתפחה כ40 דק’ נוספות על ריבועי נייר אפיה שגזרנו מראש.
6 מחממים שמן ל170 מעלות
7 לוקחים דונאט יחד עם נייר האפייה והופכים אותו אל תוך השמן שפני הבצק כלפי מטה, מטגנים כדקה וחצי והופכים לעוד דקה,
לציפוי:
1 מערבבים את כל מרכיבי הציפוי עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה ואחידה
2 מצפים את הדונאטס מצד אחד ומקשטים בסוכריות צבעוניות …
לאינסטגרם של ענבר בוסקילה