בייגל אמריקאי של מיקי שמו
רוצים להרגיש אמריקה? תכינו את המתכון הבא לבייגלה אמריקאי של מיקי שמו ותרגישו בניו יורק. מומלץ למרוח קרים צ'יז (שמנת ניו יורק)
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק המקדים:
3 כוסות קמח לחם
כוס ו-1/3 מים (300 מ"ל)
1/2 כפית שמרים טריים (3 גרם)
לבצק הבייגל
1 ק"ג "קמח לחם"
2 כוסות מים קרים (420 מ"ל)
1 כפית שמרים טריים (6 גרם)
1 כף מלח (20 גרם)
"בצק המקדים" שתפח 4 שעות בקערה
לציפוי
2 ביצים טרופות
קורט מלח
ניתן לגוון עם
כוס שומשום לבן
כוס פרג לא טחון
כוס שיבולת שועל
כוס סובין
אופן הכנה
אופן הכנת הבצק המקדים
1 מערבלים בקערה את כל החומרים למשך כ-2 דקות עד קבלת תערובת בצק חלקה ודביקה. מכסים ב"מגבת מטבח" ומשאירים על שולחן העבודה במטבח כ-4 שעות.
2 התערובת תתפתח ותתפח – תכפיל את נפחה.
בצק הבייגל וציפוי
1 לשים את כל החומרים עם וו לישה כ-2 דקות במהירות איטית וכ-5 דקות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק ללא גושים.
2 מוציאים את הבצק מן הקערה ויוצרים כדור בצק גדול. מכניסים אותו לקערה משומנת ומכסים ב"מגבת מטבח" ומשאירים לחצי שעה על גבי שולחן העבודה. הבצק בזמן הזה "נח" ו"משתחרר" – זה אומר שאחר כך יהיה לנו יותר נוח לעבוד איתו.
3 לאחר חצי שעה שהבצק "נח", מוציאים את הבצק מהקערה המשומנת לשולחן עבודה מעט מקומח ומחלקים אותו ל-26 יחידות זהות (85 גרם ליחידה). מכסים שוב במגבת מטבח ומשאירים על גבי השולחן כרבע שעה – זה עוזר לנו שוב לגלגל כל יחידה לגליל צר שממנו נכין את הבייגל.
4 אחרי רבע שעה מגלגלים כל יחידה לגליל צר בקוטר של 2-2.5 ס"מ ובאורך 25 ס"מ ומכל אחד יוצרים "בייגל" (לוחצים היטב על הבצק בנקודת החיבור של שני הקצוות – על מנת שהבייגל לא ייפתח במהלך האפייה).
5 מתפיחים כשעה, הבייגל תופח בעוד מחצית מנפחו, מברישים בביצה ומפזרים ציפוי ואופים ב-220 מעלות כ-15 דקות להשחמה קלה.