בייגל אמריקאי של מיקי שמו

רוצים להרגיש אמריקה? תכינו את המתכון הבא לבייגלה אמריקאי של מיקי שמו ותרגישו בניו יורק. מומלץ למרוח קרים צ'יז (שמנת ניו יורק)

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק המקדים:
3 כוסות קמח לחם
כוס ו-1/3 מים (300 מ"ל)
1/2 כפית שמרים טריים (3 גרם)
לבצק הבייגל
1 ק"ג "קמח לחם"
2 כוסות מים קרים (420 מ"ל)
1 כפית שמרים טריים (6 גרם)
1 כף מלח (20 גרם)
"בצק המקדים" שתפח 4 שעות בקערה
לציפוי
2 ביצים טרופות
קורט מלח
ניתן לגוון עם
כוס שומשום לבן
כוס פרג לא טחון
כוס שיבולת שועל
כוס סובין
אופן הכנה
אופן הכנת הבצק המקדים
1 מערבלים בקערה את כל החומרים למשך כ-2 דקות עד קבלת תערובת בצק חלקה ודביקה. מכסים ב"מגבת מטבח" ומשאירים על שולחן העבודה במטבח כ-4 שעות.
2 התערובת תתפתח ותתפח – תכפיל את נפחה.
בצק הבייגל וציפוי
1 לשים את כל החומרים עם וו לישה כ-2 דקות במהירות איטית וכ-5 דקות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק ללא גושים.
2 מוציאים את הבצק מן הקערה ויוצרים כדור בצק גדול. מכניסים אותו לקערה משומנת ומכסים ב"מגבת מטבח" ומשאירים לחצי שעה על גבי שולחן העבודה. הבצק בזמן הזה "נח" ו"משתחרר" – זה אומר שאחר כך יהיה לנו יותר נוח לעבוד איתו.
3 לאחר חצי שעה שהבצק "נח", מוציאים את הבצק מהקערה המשומנת לשולחן עבודה מעט מקומח ומחלקים אותו ל-26 יחידות זהות (85 גרם ליחידה). מכסים שוב במגבת מטבח ומשאירים על גבי השולחן כרבע שעה – זה עוזר לנו שוב לגלגל כל יחידה לגליל צר שממנו נכין את הבייגל.
4 אחרי רבע שעה מגלגלים כל יחידה לגליל צר בקוטר של 2-2.5 ס"מ ובאורך 25 ס"מ ומכל אחד יוצרים "בייגל" (לוחצים היטב על הבצק בנקודת החיבור של שני הקצוות – על מנת שהבייגל לא ייפתח במהלך האפייה).
5 מתפיחים כשעה, הבייגל תופח בעוד מחצית מנפחו, מברישים בביצה ומפזרים ציפוי ואופים ב-220 מעלות כ-15 דקות להשחמה קלה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: