מתכון לעוגיית אלפחורס עם ריבת חלב של מיקי שמו

איך מכינים עוגיית אלפחורס כמו בארגנטינה? מיקי שמו מסביר שלב שלב במתכון מושלם לעוגיה האהובה מתוך “אופים עולם” עם מיקי שמו וירדן הראל – פרק ארגנטינה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

50 עוגיות
175 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר
2 ביצים מידה L
קליפה מגוררת מ- 1/2 תפוז
100 גרם קמח
250 גרם קורנפלור
2 כפיות אבקת אפייה
למלית
250 גרם ריבת חלב איכותית
לציפוי
קוקוס טחון
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן קנולה

אלפחורס
אלפחורס של מיקי שמו. צילום: עידן הרשקו
אופן הכנה
מכינים את העוגיות
1 מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ- 2 דקות במהירות איטית.
2 מוסיפים ביצים וקליפת תפוז ומערבלים כחצי דקה.
3 מערבבים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה בקערה נפרדת.
4 מנפים לתוך תערובת החמאה ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5 עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לשעה למקרר
6 מחממים תנור ל- 170 מעלות.
אופים את העוגיות
1 מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים.
2 מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי ½ ס”מ.
3 קורצים עיגולים בקוטר 4 ס”מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס”מ.
4 אופים כ- 15 דקות רק עד להזהבה קלה ומצננים.
מרכיבים את העוגיות:
1 ממיסים על בן מארי שוקולד מריר עם השמן.
2 מחממים את ריבת החלב במיקרוגל ולאחר החימום מעבירים לשקית זילוף צנתר מס 1
3 הופכים כמחצית ממספר העוגיות, כך שהצד החלק שלהן כלפי מעלה ומזלפים עליהן את המלית. מכסים ביתרת העוגיות ומצמידים בעדינות.
4 טובלים בשוקולד המריר ומפזרים מעל קוקוס.
5 שומרים את העוגיות בשקית אטומה כי הן מאבדות טריות במהירות.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות