עוגת שקדים ורדים וטימין של אפרת ליכטנשטט

חשבתם שאין מה לחדש בעוגות בחושות? בשביל זה אנחנו כאן! עוגת שקדים ורדים וטימין כזאת עוד לא טעמתם

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1.75 כוסות קמח (190 גרם) אפשר רגיל או כוסמין לבן או כוסמין מלא
0.5 כוס (50 גרם) קמח שקדים (לא שקדים טחונים)
0.5 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
0.25 כפית סודה לשתיה
1 כפית טימין טרי קצוץ דק דק
גרידה מלימון שלם
0.25 כוס (60 מ״ל) מיץ לימון
0.75 כוס יוגורט עזים עם אחוז שומן גבוה
0.5 כוס שמן חמניות
0.25 כוס שמן זית
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית שקדים
לציפוי:
100 גרם אבקת סוכר
0.25 כפית תמצית שקדים
1 כף שטוחה יוגורט עזים שמנמן
טיפות מי ורדים
לקישוט:
עלי טימין
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל180 מעלות
2 משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס״מ, ומרפדים אותה ב-2 רצועות נייר אפייה – אחת לרוחב ואחת לאורך [אפשר גם לאפות בתבנית עגולה קטנה בקוטר 20 ס״מ]
3 בקערה בינונית מערבבים קמח, קמח שקדים, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, טימין וגרידת לימון
4 בקערה קטנה טורפים מיץ לימון ויוגורט לתערובת חלקה
5 בקערה גדולה טורפים שמן חמניות, שמן זית, וסוכר לתערובת אחידה
6 מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה וטורפים היטב בין לבין
7 מוסיפים את התמציות ומערבבים
8 מוסיפים את תערובת הקמח ואת תערובת היוגורט בשני חלקים וטורפים בין לבין. אין צורך לערבב יותר מדי רק עד שזה אחיד. ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה
9 מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים
10 אופים כ40-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש לגמרי. הזהרו מאפיית יתר ותתחילו לבדוק אחרי 35 דקות
11 מצננים את העוגה לחלוטין לפני שמוזגים עליה את הציפוי
הכנת הציפוי:
1 בקערה בינונית שמים אבקת סוכר, תמצית שקדים, מי ורדים ויוגורט. מערבבים היטב ולאט. בתחילה תחשבו שאין מספיק נוזלים אבל תמשיכו לערבב ולאט לאט האבקת סוכר תימס ויתחיל להיווצר מרקם של ציפוי. יתכן ותצטרכו להוסיף רבע או חצי כפית של יוגורט, אם תרגישו שהציפוי לא מספיק נוזלי
2 מכינים את קוביות התותים והטימין כי כמה דקות אחרי שמוזגים את הציפוי הוא מתקשה ואי אפשר להוסיף שום קישוט
3 מוציאים את העוגה מהתבנית ומניחים על הצלחת איתה תרצו להגיש
4 מוזגים את הציפוי במרכז העוגה ועם מרית מכסים את כולה ויוצרים טפטופים בצדדים. מקשטים
טיפ:
1 אם אתם מכינים את העוגה בבוקר אך מגישים אותה רק בערב מומלץ להכין את הציפוי סמוך להגשה
2 שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר עד 24 שעות ומעבר לכך במקרר
3 העוגה נשמרת עטופה היטב עד חמישה ימים וטעמה אף משתבח!

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: