מרק עוף וירקות של פותנה ג’אבר
“מרק הכל” – מרק עשיר, טעים, בריא ומשביע שאפשר להכין עם כל מה שיש לכם במטבח
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרק
4 חלקי עוף (לא משנה איזה)
1/2 כוס פריקה שטופה מושרת במים חמים כ – 15 דקות
3 תפוחי אדמה
2 בטטות
2 קישואים
1 בצל
2 גזרים
4 פרחי כרובית
1 כוס קוביות דלעת או דלורית
1 חופן פטרוזיליה
חופן פטרוזיליה
1 חופן כוסברה
1 חופן שמיר
2 ליטר מים
1 כף כורכום
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
4 – 3 כפות שמן
אופן הכנה
1 מחממים מעט שמן במחבת.
2 מטגנים במחבת את העוף מכל הכיוונים.
3 חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל בינוני.
4 מחממים שמן בסיר מרק גדול.
5 מטגנים בסיר את הבצל ומוסיפים את שאר הירקות (מהקשה ביותר לרך) עד שהם מזהיבים.
6 מוסיפים את העוף ומערבבים קצת.
7 מתבלים ומוסיפים את המים.
8 מביאים לרתיחה.
9 מבשלים 10 דקות כשהמרק רותח.
10 מוסיפים את הפריקה, מנמיכים את האש ומבשלים כ – 10 דקות.
11 מוסיפים את עשבי התיבול.
12 מבשלים כ – 5 דקות נוספות ומגישים.