סנדביץ' אלג'יראי בחלה קל להכנה של אבי לוי

אחרי שמכינים את המתכון לא לשכוח שיש לזרוק לפח הכתום אריזות פלסטיק, מתכת וקרטוני משקה, לפח הסגול זורקים זכוכיות ולפח הכחול נייר וקרטון. לעוד מידע בנושא לחצו כאן

המתכון מתוך התכנית בישול "מנצחים במטבח"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חלה גדולה של שישי חלה איכותית מאד
20 עגבניות שרי תמר
10 שיני שום שלמות
2 פלפל אדום שושקה מתוק
1 פלפל צ'ילי חריף
1 קופסא של עגבניות פולפה
2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם לכיוון של 95% בישול
2 גזרים קלופים ומבושלים
1 בצל לבן יבש גדול
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
2 גבעולי בצל ירוק
4-5 עלי נענע
3 ביצים רכות מידה L
טחינה
מים קרים
מיץ לימון סחוט מ 3 לימונים
עלי כוסברה שלמים
עלי פטרוזיליה שלמים
מלח גס
פלפל גרוס
כורכום
אבקת שום
שאטה גרוס חריף
0 פפריקה מתוקה
שמן לטיגון
לטחינה:
1 כוס טחינה גולמית
מים קרים
לימון סחוט טרי
מלח
עלי כוסברה
כריך אלג'יראי
אופן הכנה
מטבוחה:
1 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים קלות את השום כאשר פרסנו אותו לפרוסות לא דקות במיוחד.
2 מטגנים עד להזהבה וזורקים פנימה את הפלפלים שקצצנו היטב לקוביות קטנות ואת הפלפל צ'ילי החריף עד שמגיעים למרקם רך יותר של הפלפלים.
3 בשלב השני זורקים פנימה את העגבניות שרי כאשר הם חצויות ומבשלים יחד בינתיים בלי תבלינים.
4 אחרי מספר דקות מוסיפים פנימה את העגבניות פולפה
5 מוסיפים מעט מלח, מעט פפריקה מתוקה, ומעט שאטה גרוס ומבשלים בחום נמוך למשך 30 דקות.
מעקודה:
1 לקערת מעבד מזון מכניסים את התפוח אדמה והגזר המבושלים כמובן קולפים את תפוחי האדמה ומכניסים פנימה בצל והירק וקוצצים. מתבלים במלח, כורכום, פלפל גרוס.
2 מוסיפים 2-3 ביצים רכות מערבבים הכול למסה אחידה משתדלים לטעום מעט אפילו שלא עשוי רק לוודא שהמליחות בסדר.
3 מחממים במחבת שמן לטיגון ומטגנים כאשר השמן חם, להוציא כשמתקבל צבע זהוב.
טחינה:
1 מערבבים את כל המצרכים בקערה ומערבבים עד לקבלת המרקם הרצוי.
הגשה:
1 מניחים את המעקודות במחלה, זולפים מעל טחינה, סוגרים את הסנדויץ' ובתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות