עלי גפן ממולאים בשר ברוטב רימונים של רון יוחננוב

רון יוחננוב, בלוגר האוכל האהוב, מכניס את הצופים למטבח הביתי שלו ושל משפחתו – אשתו אלה ובנותיו ליאור והילה.
הפעם הם מתכוננים לראש השנה ומכינים עלי גפן ממולאים בתערובת של בשר טחון, צנוברים ועשבי תיבול, ברוטב מתקתק לראש השנה

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כ-30 עלי גפן טריים חלוטים במים חמים ואפשר גם עלי גפן מקופסת שימורים
6 עגבניות שרי חתוכות לחצאים / או עגבניה חתוכה לפרוסות
למילוי:
4 כפות שמן זית
1.5 כוסות אורז בסמטי מבושל
400 גרם בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק דק
1 פלפל חריף קצוץ
100 גרם צנוברים (לא חובה)
חופן עשבי תיבול: פטרוזליה / כוסברה / נענע
כף מלח
פלפל שחור
לרוטב:
4 כפות רכז רימונים
3 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
כוס מים
מלח / פלפל שחור
אופן הכנה
1 בקערה, מערבבים את כל מצרכי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה ומתבלים במלח ופלפל.
2 מניחים בכל שקע 2-3 עלי גפן.(הצד המחוספס של העלה כלפי מעלה) ממלאים במילוי וסוגרים את הקצוות מעל.
3 שולפים את עלי הגפן הממולא מהתבנית ומנחים בתבנית אפיה
4 מניחים פרוסת עגבנייה מעל כל עלה גפן ממולא.
5 בקערה מערבבים את מצרכי הרוטב יוצקים בעדינות מעל את הרוטב.
6 אופים כ 30 דקות בחום של 180 מעלות. עד שמזהיב מלמעלה.
עלי גפן רון יוחננוב
צילום נמרוד סונדרס

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות