עלי גפן ממולאים בבשר ואורז
מנה ישראלית קלאסית, הסוד הוא בגילגול, תתאמנו ותגיעו לגילגול המושלם
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מתכון עלי הגפן להכנת 2 קילו
0.5 קילו עלי גפן טריים
0.5 קילו אורז
0.25 קילו בשר טחון
כוס שמן זית
כף מלח
פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה
1 חולטים את עלי הגפן במים חמים לעשר דקות
2 מוציאים מהמים ושמים במסננת ושוטפים
3 המילוי: מערבבים את כל המרכיבים ביחד בקערה
4 מגלגלים: שמים מעט מהמילוי ומגלגלים את עלי הגפן ל"סיגרים" ומסדרים יפה בסיר, מקשטים עם חתיכות עגבניה מעל
5 בסיום הסידור- ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי העלים, מכסים ומבשלים על אש בינונית עד לריכוך של האורז (כ 60 דקות)