פבלובה עם קצפת ותותים של עדיקוש
מתכון חגיגי וקל להכנה לפבלובה עם קצפת, פירות יער ותותים של עדיקוש, קינוח קלאסי לשבועות! מתכון שיכנס לתפריט שלכם בבית.
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למרנג:
150 גרם חלבון
150 גרם סוכר
150 גרם אבקת סוכר
לקצפת:
250 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
מיכל יוגורט יווני
4 כפות אבקת סוכר
לרוטב פירות יער:
1 חבילה פירות יער קפואים
4 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון
להגשה: תותים חצויים
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל- 100 מעלות, מצב סטטי.
2 בקערת מיקסר עם וו בלון מניחים חלבונים ומקציפים עד התחלה של קציפה לבנבנה. לאחר מכן מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה כ- 7 עד 10 דקות, עד קבלת קציפה לבנה, מבריקה ויציבה.
3 מנפים את אבקת הסוכר לקערה עם קציפת המרנג וממשיכים את פעילות המיקסר רק עד איחוד הקציפה עם אבקת הסוכר וכאשר המרנג יציב ומבריק.
4 מניחים נייר אפייה מעל מגש אפייה, מעבירים את המרנג לשקית זילוף ומזלפים צינורות של מרנג.
5 אופים את המרנג כ- 3 שעות עד ייבוש כמעט מלא.
6 לאחר כ-3 שעות מוציאים את המרנג מהתנור ומשאירים להתייצבות על מגש האפייה עוד כשעה.
7 ועכשיו לקרם: בקערת מיקסר עם וו בלון מניחים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל , יוגורט יווני ואבקת סוכר, מקציפים עד קצפת יציבה ומעבירים לקערה. את הקרם שומרים במקרר עד ההגשה.
8 לרוטב פירות יער: מניחים בקלחת קטנה פירות יער קפואים, סוכר ומיץ לימון, מביאים לרתיחה.
9 את הרוטב אפשר לטחון או להגיש עם חתיכות הפרי, שומרים בקופסא עד ההגשה.
10 את הפבלובה מרכיבים כשעה לפני ההגשה.