קציצות אבוחצירה – קציצות בשר ברוטב עגבניות
מתכון מעולה לקציצות אבוחצירא, קל להכנה, מעט רכיבים והמון וטעם משגע
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2022/09/06162030/AdobeStock_316260767.jpg)
זמן הכנה
40 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרכיבים לקציצה
500 גרם בשר טחון בקר
½ כוס אורז לא מבושל
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור
מרכיבים לציפוי
1 כוס קמח
1 כוס סולת
2 ביצים
שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
מרכיבים לרוטב
2 בצלים קצוצים
1 חבילה עלי מנגולד קצוצצים דק
3 ענפי סלרי קצוצים
4 שיני שום כתושות
½ לימון (למיץ)
2 ליטרים מים
1 כף פפריקה מתוקה
3 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה
קציצות
1 מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים קציצות שטוחות
2 מחממים מחבת עם שמן חצי עמוק ומסדרים 3 קעריות עם קמח, ביצה טרופה וסולת
3 טובלים את הקציצות לפי הסדר (קמח, ביצה, סולת) ומטגנים
רוטב
1 סיר רחב עם מעט שמן מטגנים את הבצלים הקצוצים, הסלרי והמנגולד
2 מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, רק עד שעולה ריח נעים.
3 מוסיפים את הפפריקה והרסק, מטגנים קלות ויוצקים את המים. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. מביאים הכל לרתיחה.
איחוד
1 מכניסים את הקציצות לתוך הרוטב ומבשלים יחד בכיסוי חלקי כ-40 דקות