בייגלה מיוגורט יווני תוצרת בית ב-5 דקות עבודה מוגש לצד צזיקי של קובי אדרי
בייגלה חם, בלי התפחה וב-5 דקות עבודה בלבד, משני מרכיבים. אליו נשדך צזיקי אמיתי, סמיך כמו ביוון. גם לבצק הבייגלה וגם לצזיקי השתמשתי ביוגורט היווני של משק יעקבס. היוגורט העשיר והסמיך מתאים מאוד לאפייה והופך את הבייגלה לרכים מבפנים
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבייגל:
גביע יוגורט יווני 850 גרם משק יעקבס
750 גרם קמח תופח (למי שאין שישים שקית אבקת אפייה על 750 גרם קמח לבן) 5.5 כוסות
שומשום/קצח/פרג או כל תוספת שאוהבים על הבייגלה
כפית מלח
לצזיקי:
200 גרם יוגורט יווני משק יעקבס (3/4 כוס)
מלפפון אחד מגורר בפומפייה וסחוט מנוזלים
צרור קטן של שמיר טרי קצוץ
2 שיני שום כתוש
רבע כפית מלח
רבע לימון טרי סחוט
אופן הכנה
לבייגל:
1 בקערה שמים את היוגורט היווני. מוסיפים את הקמח התופח והמלח. מערבבים בעזרת כף עץ ולאחר מכן מאחדים עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה ויפה (הבצק יהיה מעט דביק)
2 בעזרת ידיים רטובות, יוצרים כדורים בגודל של כדור טניס. יוצרים חור במרכז כל כדור ובעזרת תנועה סיבובית קלה, פותחים לבייגלה עגול
3 טובלים כל בייגלה בתערובת הציפוי שבחרתם (אני עשיתי מיקס של פרג, שומשום ותבלין בייגלה – שימו מה שאתם אוהבים)
4 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במצב חום עליון-תחתון (ללא טורבו). לאחר מכן, אופים 5 דקות נוספות ב-200 מעלות עם טורבו, לקבלת קראסט פריך
5 מוציאים מהתנור ונותנים לבייגלה להתקרר
לצזיקי:
1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הצזיקי ומגישים לצד הבייגלה
