חלה ביתית מקומחת מארבע רצועות של קרן אגם
לא צריך לקנות במאפיה כשאפשר להכין בבית! מתכון קל להכנה של קרן אגם לחלה ביתית רכה ומפנקת מארבע רצועות. כמה שזה טעים!
צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כ- 4 שעות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 קילו קמח מניטובה לבן
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
3 כפות שמן זית ארבקינה
1 כף מלח דק
550-600 מל' (2-2.5 כוסות) מי ברז (בחורף אפשר חמימים)
שמן זית
אופן הכנה
1 מנפים קמח למיקסר עם וו לישה ומוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית.
2 מוסיפים שמן זית ואת המים לאט לאט עד שהבצק מתגבש לכדור. לשים עוד 8 דק', מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהבצק תפח והכפיל את הנפח.
3 מוציאים את הבצק למשטח נוח לעבודה, ומחלקים אותו לכדורים במשקל 150 גר' כל כדור, זה יניב תוצאה של שלוש חלות בינוניות, אם אתם רוצים חלות גדולות יותר אפשר לחלק את הבצק לכדורים של 200-220 גר' ואז תקבלו שתי חלות גדולות. מניחים את כדורי הבצק על משטח או מגש מקומח מעט, מקמחים אותם מעט מעל ומכסים במגבת ל: 15-30 דק', עד שהכדורים תופחים מעט. מוציאים לכל כדור אוויר, ומגלגלים לרצועות.
4 קולעים חלה מארבע רצועות ומניחים להתפחה חוזרת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה למשך 1/2 שעה לפחות. כשהחלה כמעט תפחה מחממים תנור ל-180 מעלות
5 בעזרת מסננת קטנה מקמחים את החלה בקמח
6 אופים בתנור כ: 25-35 דק', תלוי בתנור שלכם ובגודל החלות, הן אמורות לצאת שזופות מצננים מעט וטורפים