פסטה שמנת עם ארבע גבינות של לאון אלקלעי
מנה איטלקית חגיגית וקלה להכנה: פטוצ'יני או פפרדלה עם פרמזן, צ’דר, מוצרלה ופקורינו. כמה שזה טעים!
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 חבילת פסטה פפרדלה או פטוצ’יני
1 שאלוט קצוץ דק
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
4 כפות יין לבן יבש
0.5 כוס שמנת מתוקה
60 גרם מוצרלה טריה חתוכה לקוביות
50 גרם צ'דר חריפה מגורדת
50 גרם פקורינו מגוררת
50 גרם פרמז'ן
40 גרם זעפרן
1 פלפל שחור גרוס
1 מלח
2 כפות צנוברים
1 כף פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
1 במחבת עמוקה שמים את השאלוט, החמאה והשמן
2 מאדים עד לשקיפות
3 מוסיפים יין לבן ומצמצמים כמעט לגמרי
4 מוסיפים שמנת
5 מביאים לרתיחה ומצמצמים לחצי
6 מוסיפים מוצרלה טריה, צ’דאר ופקורינו.מערבבים תוך בישול עד שהגבינות נמסות
7 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן
8 שומרים מעט ממי הבישול.
9 מסננים את הפסטה ומוסיפים לרוטב
10 מערבבים, מעבירים לצלחות הגשה, בוזקים פרמג’יאנו מגוררת פטרוסיליה וצנוברים