לחם מ – 3 מרכיבים בלבד של תאיר מורדוך

מתכון קל להכנה ללחם בסיר אחד מ – 3 מרכיבים בלבד! לחם מושלם שמתאים לכל ארוחה.

1 דירוגים
2 תגובות
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
לילה שלם
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4.5 כוסות קמח
3.5 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
2 ורבע כוסות מים
אופן הכנה
1 מנפים את הקמח למיקסר עם וו לישה
2 מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים.
3 מוסיפים את המים והמלח ומערבבים היטב בכף עץ עד שהחורמים מתאחדים והבצק חלק.
4 מכסים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים במטמפרטורת החדר 7-8 שעות בקיץ או 14-16 שעות בחורף.
5 הבצק יוצא לח, דביק ותוסס.
6 בסיום התפיחה מחממים את התנור ל 240 מעלות ומניחים בתוכו סיר ברזל עם מכסה לחצי שעה. אחרי חצי שעה מוציאים את הסיר מהתנור.
7 זורים קמח על כדור הבצר שתפח והופכים אותו לתוך הסיר החם. מכסים במכסה, מחזירים את הסיר לתנור ואופים 40 דקות.
8 אחרי 40 דקות מסירים את מכסה הסיר, מורידים את טמפרטורת התנור ל 220 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.
9 מוציאים את הסיר בזהירות, ומעבירים את כיכר הלחם לצינון על גבי רשת.
10 טורפים את הלחם אחרי שהוא התקרר!
צילום: שירן פרץ

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    2 תגובות

    • 2

      סיר יציקה

      מה הגודל נפח של סיר היציקה? 

      מה הגודל נפח של סיר היציקה? 
      ניצה says:
    • 1

      מים?

      כמה כוסות מים?

      כמה כוסות מים?
      מירי says:
      • 2 ורבע כוסות מים

        2 ורבע כוסות מים
        rotem says: