לחם מ – 3 מרכיבים בלבד של תאיר מורדוך
מתכון קל להכנה ללחם בסיר אחד מ – 3 מרכיבים בלבד! לחם מושלם שמתאים לכל ארוחה.
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
לילה שלם
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4.5 כוסות קמח
3.5 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
2 ורבע כוסות מים
אופן הכנה
1 מנפים את הקמח למיקסר עם וו לישה
2 מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים.
3 מוסיפים את המים והמלח ומערבבים היטב בכף עץ עד שהחורמים מתאחדים והבצק חלק.
4 מכסים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים במטמפרטורת החדר 7-8 שעות בקיץ או 14-16 שעות בחורף.
5 הבצק יוצא לח, דביק ותוסס.
6 בסיום התפיחה מחממים את התנור ל 240 מעלות ומניחים בתוכו סיר ברזל עם מכסה לחצי שעה. אחרי חצי שעה מוציאים את הסיר מהתנור.
7 זורים קמח על כדור הבצר שתפח והופכים אותו לתוך הסיר החם. מכסים במכסה, מחזירים את הסיר לתנור ואופים 40 דקות.
8 אחרי 40 דקות מסירים את מכסה הסיר, מורידים את טמפרטורת התנור ל 220 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.
9 מוציאים את הסיר בזהירות, ומעבירים את כיכר הלחם לצינון על גבי רשת.
10 טורפים את הלחם אחרי שהוא התקרר!
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2024/02/22085829/tairmfoodch137-1-682x1024.jpg)
סיר יציקה
מה הגודל נפח של סיר היציקה?
מה הגודל נפח של סיר היציקה?
ניצה says:
מים?
כמה כוסות מים?
כמה כוסות מים?
מירי says:
2 ורבע כוסות מים
2 ורבע כוסות מים
rotem says: