לחם מ – 3 מרכיבים בלבד של תאיר מורדוך
מתכון קל להכנה ללחם בסיר אחד מ – 3 מרכיבים בלבד! לחם מושלם שמתאים לכל ארוחה.
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
לילה שלם
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4.5 כוסות קמח
3.5 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
2 ורבע כוסות מים
אופן הכנה
1 מנפים את הקמח למיקסר עם וו לישה
2 מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים.
3 מוסיפים את המים והמלח ומערבבים היטב בכף עץ עד שהחורמים מתאחדים והבצק חלק.
4 מכסים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים במטמפרטורת החדר 7-8 שעות בקיץ או 14-16 שעות בחורף.
5 הבצק יוצא לח, דביק ותוסס.
6 בסיום התפיחה מחממים את התנור ל 240 מעלות ומניחים בתוכו סיר ברזל עם מכסה לחצי שעה. אחרי חצי שעה מוציאים את הסיר מהתנור.
7 זורים קמח על כדור הבצר שתפח והופכים אותו לתוך הסיר החם. מכסים במכסה, מחזירים את הסיר לתנור ואופים 40 דקות.
8 אחרי 40 דקות מסירים את מכסה הסיר, מורידים את טמפרטורת התנור ל 220 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.
9 מוציאים את הסיר בזהירות, ומעבירים את כיכר הלחם לצינון על גבי רשת.
10 טורפים את הלחם אחרי שהוא התקרר!
סיר יציקה
מה הגודל נפח של סיר היציקה?
מה הגודל נפח של סיר היציקה?
ניצה says:
מים?
כמה כוסות מים?
כמה כוסות מים?
מירי says:
2 ורבע כוסות מים
2 ורבע כוסות מים
rotem says: