שלושה מטבלים צבעוניים לשולחן החג של הגר גבאי

המטבלים שהם בול מה שחסר לכם על שולחן החג, שכיף לנגב עם לחם או תוספת לסנדביצ'ים. המטבלים האלו יישבו כל כך יפה בין הגבינות והמאפים וירעננו את השולחן בדרך מהממת!

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
15 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מטבל פלפלים קלויים:
4 פלפלים אדומים
2 ראשי שום
כף בלסמי מצומצם
כפית מלח
רבע כוס שמן זית
מטבל סלק טחינה:
סלק גדול טרי
חצי כוס טחינה
רבע כוס מים
רבע כוס מיץ מלימון טרי
כפית מלח
מטבל איולי כוסברה:
צרור כוסברה
כף חרדל חלק \ גרגירים
כף מיונז
כפית דבש
3 שיני שום
חצי כפית מלח
רבע כוס מים
3 כפות שמן זית
אופן הכנה
מטבל פלפלים קלויים:
1 בתבנית נניח את הפלפלים והשום ומעל נמזוג מעט שמן זית ומלח גס
2 את הסלק נכסה בנייר כסף עם מעט שמן זית ומלח, נסגור ונניח גם בתבנית
3 נכניס לתנור על חום של 200 מעלות למשך 40-50 דקות כשהפלפלים ממש חרוכים מבחוץ ושהסלק מרגיש רך. נצנן את הכל
4 נקלף את הקליפה מהפלפלים, נוציא את הגרעינים ונעביר למעבד מזון. נחתוך את ראש השום האפוי ונוציא את שיני השום אל תוך מעבד המזון, נוסיף בלסמי, מלח, שמן זית ונטחן הכל עד למרקם הרצוי
מטבל סלק טחינה:
1 נקלף את הקליפה מהסלק, נחתוך לרבעים ונעביר למעבד המזון
2 נוסיף את שאר המצרכים ונטחן עד למרקם הרצוי
מטבל איולי כוסברה:
1 נפריד את הכוסברה מהגבעול, נעביר למעבד המזון עם כל המצרכים ונטחן עד למרקם הרצוי.
קצת צבעוניות בתוך כל הלבן של חג השבועות! צילום הגר גבאי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם