בריוש ספירלה 2 צבעים של שירן מתתיהו

מתכון ממש מגניב לאירוח של שירן מתתיהו. עוגת בריוש מלוחה (!) ולא מתוקה. מבחוץ נראה כמו לחם ומבפנים בריוש מדהים בשני צבעים. להגיש לצד מטבלים מלוחים.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעה וארבעים דקות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כפית וחצי שמרים יבשים
3 כפות סוכר (30 גרם)
שליש כוס חלב חמים (85 גרם)
280 גרם קמח לבן מימונס (2 כוסות)
ביצה L
50 גרם חמאה רכה
חצי כפית מלח
כף קקאו מימונס לצביעת מחצית מהבצק.
אופן הכנה
1 בקערת המיקסר נשים את כל המצרכים מלבד החמאה והמלח ונלוש כ8 דקות. אני משתמשת בקמח לבן ללישה נוחה ומאפה אוורירי וטעים!
2 נוסיף את החמאה והמלח ונלוש 8 דקות נוספות.
3 נחלק את הבצק ל2 חלקים שווים ובחלק אחד נוסיף את הקקאו. נלוש עד שהבצק נצבע לחום.
4 נתפיח את 2 הבצקים בקערות נפרדות מכוסות עד להכפלת הנפח (כ45 דקות)
5 לאחר ההתפחה נוריד את הנפח ונרדד את הבצקים ל 2 מלבנים דקים.
6 נניח את המלבנים אחד על השני ונגלגל לרולדה.
7 נניח בתבנית האינגליש קייק ונתפיח שוב עד הכפלת הנפח (כחצי שעה)
8 נמרח בביצה ונפזר סוכר גבישי/אגוזי ברס או אפילו שומשום.
9 נכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ30 דקות.
10 נצנן ונפרוס – נקבל ספירלה מהממת!
11 הבצק לא מתוק ואפשר להגיש גם עם ארוחת הבוקר!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם