לא עושים על האש בלעדיהם: 10 האביזרים שאתם חייבים לגריל הביתי שלכם

ממלקחיים ומרית בעלי ידית חסינת חום למדחום דיגיטלי, שמוודא את מידת העשייה המתבקשת של הבשר שלכם: אלה 10 אביזרים נלווים לגריל שישדרגו את חוויית העל אש שלכם

בשיתוף עם אמישראגז

בין אם זה גריל גז או פחמים – ובין אם הוא ממוקם במרפסת או בגינת הבית, יש מספר אביזרים שיכולים לשדרג כל "על האש" משפחתי. האביזרים האלה לא רק ישדרגו את טעם הבשר, העוף והירקות שתגישו לסועדים שלכם, הם גם יהפכו את העבודה שלכם על המנגל לנוחה ויעילה יותר. הגריל הבייתי הנוח והמתאים ביותר לעבודה בבית הוא הברויל קינג (Broil King), המגיע עם תיבת צליה מיציקת אלומיניום ששומרת על חום הגריל, הצתה אלקטרונית ומקרנים המפזרים את החום באופן זהה על פני משטח הצלייה. את הגריל החכם הזה תוכלו לשדרג בעזרת האביזרים הבאים:

1. שיפוד מסתובב
נפתח באביזר שהוא גם יעיל וגם שיקי: שיפוד מסתובב למנגל, המעולה לשווארמה בנתח שלם. אם בא לכם לשדרג את תפריט העל האש שלכם, השיפוד המסתובב יאפשר לכם להפתיע את האורחים שלכם במנת שווארמה בפיתה, חומוס, צ'יפס, סלט – ממש כאילו הגיעה מהשווארמיה השכונתית. כמו כן, השיפוד המסתובב יאפשר לכם להכין את שיפודי העוף והבשר המושלמים ברמת העשייה שלהם, בלי לפספס צד שלא קיבל מספיק זמן צלייה על האש. השיפוד המסתובב מגיע עם מנוע חשמלי ועלותו 347 שקלים בלבד.

2. מברשת ניקוי
גריל נקי יאריך את תוחלת החיים שלו וימנע התפשטות של מחלות הנישאות במזון. מלבד שני גורמים קריטיים אלו, גריל נקי מסייע במניעת הידבקות של מזון ומשפר את הטעם הכללי של המזון, תוך הימנעות מערבוב לא רצוי של בשר טרי עם שאריות שרופות של בשר מה"על האש" שעשיתם לפני שבוע.
מברשת ניקוי לגריל תקל עליכם את עבודת הניקיון: שפשפו את רשתות הגריל שלכם כשהם עדיין חמים כדי להסיר שאריות ומזון שרוף. מאחר שוודאי לא תרצו ליצור שריטות על פי המשטח, מומלץ להשתמש במברשת עם זיפים מפליז. עבור גריל ברזל יצוק נדרשת מברשת עם חוט קשיח ושפשוף חזק יותר. הקפידו להבריש לאחר כל שימוש בגריל – ואם הוא נותר בחוץ, גם לפני השימוש.

מברשת ניקוי רחבה עם ידית חסינת חום תעלה לכם רק 49 שקלים – ומדובר באביזר שהוא בהחלט מאסט לכל גריל.

3. מלקחיים מנירוסטה

וודאי התפשרתם עד היום על מלקחייים פשוטים, אלו הקצרים שגרמו לכם לחטוף כוויות או אלו בלי הידית חסינת החום שכה חשובה כשעובדים קרוב לאש. כשמדובר באביזר עבודה כל כך חשוב – אסור להתפשר. אנחנו ממליצים להתחדש במלקחיים איכותיים עשויים נירוסטה עם מגן בידית המונע העברת חום. חשוב שיהיו ארוכים מספיק כדי לשמור על מרחק ראוי בין הידיים שלכם לחום המתפרץ מהגריל – אך לא ארוכים מדי כדי להקשות על היפוך הבשר והעוף. מומלץ גם לקנות את אלה עם הקצוות המחודדים שמצוינים לאחיזת הבשר, כדי ששום דבר לא יחליק לכם מהגריל. כך יצא שמצאנו עבורכם מלקחיים שעומדים בכל הקריטריונים האלה – ובמחיר משתלם של 58 שקלים בלבד. תתחדשו!

4. מרית בשני גדלים

סיימתם להפוך את הקבב והנקניקיות החריפות על הגריל בעזרת מלקחי הנירוסטה החדשים שלכם? זמן לעבור לקציצות הבשר – ובשבילם אתם זקוקים לתרווד תואם. כאן הגודל בהחלט קובע: אנחנו ממליצים לא להתפשר ולרכוש שני תרוודים – קטן המיועד לקציצות בשר קטנות ועדינות יותר ומסייע בעבודה על גריל צפוף, וגדול המיועד לנתחי הדג ולהמבורגרים השמנים יותר. קונסטרוקציית הנירוסטה חזקה וקלה לניקוי, הידית מגנה מפני החום ונותרת קרירה בעת עבודה על גריל חם. תרווד קטן יעלה לכם 59 שקלים ותרווד גדול 65 שקלים.

תרווד קטן
תרווד גדול

5. כיסוי לגריל

כיסוי לגריל הוא אביזר שרובנו נוטים לוותר עליו ואולי כשמדובר בגריל זול – אפשר להבין גם מדוע, אך אם כבר רכשתם גריל איכותי – כיסוי עשוי למנוע נזקי מזג אוויר ולשמור עליו לאורך זמן. זו הוצאה חד פעמית שבהחלט שווה את זה, כשהמחירים נעים בין 162 שקלים ל-332, תלוי בסוג הגריל שלכם.

6. סל טיגון לגריל

בשביל מה להתאמץ? המוצר שמייתר כמעט לגמרי את המלקחיים והתרווד יעלה לכם רק 107 שקלים והוא יעיל מאוד בצלייה אחידה של בשר וירקות. מכניסים פנימה את הבשר שבחרתם, סוגרים, שמים על האש והופכים את התכולה בפעולה אחת ובאפס מאמץ. סל הטיגון ורסטילי, כשהוא מתכוונן לנתח עבה או דק לפי בחירתכם. גם הוא עשוי מנירוסטה איכותית, עם ידית אחיזה רכה ובעל מנגנון נעילה.

7. מדחום דיגיטלי

כשמידת ההכנה של הבשר שלכם חשובה לכם, מדחום דיגיטלי הוא בהחלט מצרך חשוב. כששמים בשר על הגריל, קל לטעות ולשרוף את חלקו החיצוני, כשהחלק הפנימי נותר לא מבושל מספיק. כדי לשפוט את מידת העשייה ולהגיע לאחידות מבפנים ומבחוץ, ניתן לחתוך בבשר ולבדוק – או לעשות זאת בדרך הקלה ולהחדיר לו מדחום שיקבע במדויק את מידת העשייה הנוכחית. המדחום יעזור לכם לדעת האם החלק הפנימי מבושל היטב, כשהטמפרטורה הפנימית הרצויה של בשר בקר עשוי טוב עומדת על 145 מעלות צלזיוס, ושל עוף 165 מעלות צלזיוס. עלותו של מדחום דיגיטלי 170 שקלים וזו בהחלט הוצאה טובה למי שאוהב בשר איכותי.

8. מגש לאידוי ירקות

מגש לאידוי ירקות מאפשר צליית ירקות בנוחות על הגריל, בלי שהם יחליקו להם בין הסורגים. המגש רחב מאוד כך שהוא מאפשר לאדות כמות גדולה של ירקות בבת אחת. הוא בעל קצוות מוגבהים שנועדו לשמור על הירקות מסכנת נפילה, גובה המגש מונע מהמזון להידבק לגריל וידיות ההרמה בצדדים מאפשרות תפעול קל ונוח שלו. החריצים המעוצבים במגש מאפשרים לחום ישיר לזרום מהגריל לירקות, בעוד שמבנה הברזל היצוק שומר על החום הזה. כדי לאדות ירקות, הם צריכים לגעת במשטח המחבת החם שנמצא במגע ישיר עם רשתות הגריל. מאחר שהמגש רחב, קל לדאוג שכל הירקות יהיו במגע ישיר עם המחבת, יתאדו נכונה ויקבלו את המרקם החרוך שאתם רוצים.

9. סכיני בשר

הניסיון מלמד שכשעובדים עם בשר, מומלץ להשתמש בסכינים חדות המיועדת לפריסת נתחים גדולים. סט של 4 סכינים לבשר המיועדות הן לפריסת נתחים והן לעבודת ניקוי נתחים והפרדת הבשר מהעצמות תוכלו למצוא באתר אמישראגז במחיר נוח של 98 שקלים.

10. סט מריחה לרטבים

זה נכון שבשר איכותי טעים בפני עצמו ולא דורש יותר מטיבול פשוט של מלח, פלפל וקצת שמן זית, אולם רבים מאיתנו יעדיפו להעצים את טעמי הבשר ברטבים כמו ברביקיו, איולי, חרדל וצ'ימיצ'ורי. סט למריחת רטבים מותאם בדיוק בשביל זה וכולל כלי להכנת הרוטב ומברשת למריחתו בעלות של 59 שקלים.

בין אם מדובר במלקחיים איכותיים או סל טיגון לגריל, הכלים הללו יקלו על עבודת העל האש שלכם ויביאו לשיפור טעם הבשר, העוף והירקות שתכינו עליו. לפני שאתם עולים על הגריל, סדרו לעצמכם מראש את מבחר הכלים לפני הסדר בו תזדקקו להם. שימו לב שגודל האביזרים המומלץ עשוי להשתנות לפי גודל הגריל עליו אתם עובדים. אם אתם משתמשים בגריל קטן ונייד, מרית גדולה עשויה להיות מגושמת עבורכם ולהיפך – אם הגריל גדול, עבודה במרית קטנה תצרוך עבודה צמודה מדי לגריל ולחום העולה ממנו. בסיום העבודה, המקום הטוב ביותר לאחסון האביזרים – כשהם נקיים ויבשים – הוא בארון הגריל (כשכל הגרילים של אמישראגז מגיעים עם ארון תחתון) או בארון מטבח החוץ במידה ויש.


    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות