יא מאמא! שלושה מתכונים מנצחים מהמטבח הביתי

החלטנו לאפשר גם לכם ליהנות מהמתכונים המופלאים שאנחנו מקבלים מגולשים אחרים. מתכונים ששווה לאמץ

דג סלמון בתנור של אורטל הדסה

המרכיבים:

2 דגי סלמון
למרינדה:
1 צרור כוסברה
1 צרור פטרוזיליה
4 שיני שום
1/4 כוס שמן זית
1/2 לימון סחוט+ פרוסות לימון
פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. בבלנדר קוצצים את כל חומרי המרינדה חוץ מהלימון.
2. מורחים את המרינדה על גבי הדג בתנועות עיסוי כך שהדג הופך ספוג במרינדה.
3. משרים את הדג במרינדה במשך כשעה.
4. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מסדרים את הדג ומעליו מטפטפים את חצי הלימון יחד עם כמה פרוסות לימון.
5. אופים כ – 20 דקות על חום של 200 מעלות.

עוף בעשבי תיבול של אתי אמר אסייג

צילום: אתי אמר אסייג, עוף עם עשבי תיבול

המרכיבים:

1 עוף שלם פתוח לצורת פרפר (חותכים את בית החזה באמצע ומשטחים מעט)
1 צרור כוסברה קצוצה
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
5 – 4  עלי מרווה קצוצים
1 גבעול רוזמרין רק העלים קצוצים
5 – 4 עלי זעתר קצוצים
2 גבעולי תימין רק העלים
גרידת לימון מלימון אחד
פרוסות לימון מלימון אחד
מלח
פלפל שחור
מעט שמן זית
מיץ לימון מלימון אחד
4 תפוחי אדמה
מלח גס
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים מלבד העוף ופלחי הלימון יחד בקערה.
2. מכסים את העוף בתערבות ומעסים היטב.
3. מפרידים את העור מבשר העוף (החזה) ודוחפים פנימה פלחי לימון.
4. משרים למשך שעה.
5. מעבירים את העוף לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על החום הכי גבוה בתנור.

כנאפה קצת אחרת של צחי מויאל

צילום: צחי מויאל, כנאפה

המרכיבים ל – 2 מחבתות בקוטר 26:

300 גרם בצק קדאיף (מופשר בטמפ` החדר)
1/2 כוס שמן זית
250 גרם בשר כבש טחון/בקר בטחינה גסה
250 גרם פרגית חתוכה לקוביות קטנות
150 גרם שומן (מומלץ שומן לב) חתוך לקוביות (אינו נמס מהר וצורתו נשמרת)
1 חופן עלי פטרוזליה קצוצים
100 גרם פיסטוק קצוץ
100 גרם צנוברים
4 כפות דבש
2 כפות טחינה גולמית
מלח
פלפל
1 כפית בהרט שטוחה
2 כפות סילאן

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת (ללא שמן) לטמפ` גבוהה ומטגנים קלות את השומן.
2.השומן יקבל צבע שזוף וייתן טעם נהדר, בשלב זה מוסיפים את הצנוברים ומקפיצים קלות את קוביות הפרגית.
3. מוסיפים את הבשר הטחון.
4. מבשלים קלות עד שהבשר הטחון מקבל צבע. מתבלים במלח, פלפל ובהרט.
5. לקראת סיום מוסיפים פטרוזליה קצוצה, מורידים מהאש ומניחים בצד.
6. מפוררים קלות את הקדאיף ומניחים בתבנית אפיה. משמנים אותו במעט שמן זית על מנת שיהיה צמיגי ונוח לשימוש.
7.מזלפים על תחתית המחבת כף דבש, כף טחינה גולמית וחצי מכמות הפיסטוק , מעליהם מניחים שיכבה אחידה של קדאיף בעובי 1 ס”מ לערך.
8. מעל הקדאיף מניחים את הבשר (עד כ – 3/4 מגובה המחבת), מכסים בשיכבה נוספת של קדאיף ומזלפים בכף דבש, כף שמן זית ושארית הפיסטוק.
9. מחממים תנור (תוכנית טורבו-חום עליון ותחתון) על חום של 200 מעלות .
10. אופים את הקדאיף כעשרים דקות עד השחמה.
11.ההגשה: מזלפים טחינה גולמית וסילאן.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: