קארי ירקות ירוק עם כדורוני דגים של אפרת אנזל

אפרת אנזל ביחד עם התזונאית לימור בן חיים והמטפלת בבישול איילת ברק מכינות מגוון מתכונים המיועדים לאיזון הסוכר בגוף ולהתמודדות עם מחלת הסוכרת והפעם מתכון לקארי ירקות ירוק עם כדורוני דגים

מתכון ל-10 אנשים

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים לקארי
3 כפות שמן זית
2 בצל קלוף וחתוך לקוביות
4 שיני שום קלופות פרוסות
2 כרישה חתוכה לטבעות
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף מגורד
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ (לא חובה)
1 כף מחוקה ממרח קארי ירוק (או במידת החריפות האהובה עליכם)
2 כפיות מלח
2 גזר קלוף חתוך לטבעות
1 בטטה קלופה חתוכה לטבעות
1 ברוקולי מופרד לפרחים
1 חציל חתוך לקוביות 3*3ס"מ
1 קישוא חתוך לטבעות
1/2 כוס שעועית ירוקה
2 גביעי יוגורט לא סמיך
כדורוני דגים
1 ק"ג בשר דגים טחון (במקרה שלנו הליבוט אבל אפשר גם בס, בורי, מוסר)
2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
צרור נענע קצוץ דק
צרור עלי כוסברה קצוצים דק
גרידת לימון
1 פרוסת לימון כבוש קצוצה קטן קטן
2 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
מלח פלפל
אופן הכנה
קארי ירקות
1 מחממים את שמן הזית בסיר גדול עמוק, מוסיפים לשמן את הבצל, השום הכרישה והג'ינג'ר. אם רוצים מוסיפים בשלב הזה גם את פלפל הצ'ילי ומטגנים- מאדים יחד מעל להבה בינונית עד שהירקות הופכים שקופים.
2 מוסיפים לסיר את מחית הקארי והמלח ומערבבים יחד כשתי דקות
3 מוסיפים את הגזר ומבשלים כחמש דקות
4 מוסיפים את הבטטה והברוקולי ומבשלים כחמש דקות נוספות
5 מוסיפים את החציל והקישוא מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהירקות רכים, אך לא רכים מדי. בודקים את מצב הנוזלים בסיר מדי פעם, אם יש צורך מוסיפים מעט מאד מים רותחים
6 כשהירקות רכים מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים כשלוש דקות נוספות. מערבבים אל הסיר את היוגורט ואת כדורוני הדגים מביאים לבעבוע עדין ומכבים את הלהבה
7 מגישים חם עם אורז, פלחי לימון ומעטרים בפטרוזיליה או כוסברה קצוצים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות