פשטידת בצל של אפרת סיאצ’י

קטנים וחמודים שכיף לאכול: מאפינס פשטידת בצל, מתכון ל10-12 מאפינס או תבנית אינגליש קייק”

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 בצלים לבנים גדולים קצוצים
5 גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן+ הירוק)
3 כפות שמן קנולה/זית (לטיגון עם הבצל)
1/2 כוס (70 ג’) קמח תופח (או חצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה)
2 ביצים גדולות
2 כפות גדושות גבינה לבנה
2 כפות גבינה צהובה מגורדת
1 כף גבינת פרמז’ן מפוררת (לא חובה)
לתיבול
כף מלאה אבקת מרק בטעם בצל/עוף (פרווה)
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה
1 מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
2 מטגנים את הבצל הלבן עם 3 כפות שמן זית/קנולה עד להזהבה ( מעבר לזה לא שמים שמן נוסף בתערובת הפשטידה).
3 מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים כחצי דקה ומסירים מהאש. מצננים ומעבירים לקערה.
4 מוסיפים לקערה קמח תופח, 2 ביצים וגבינות. מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור.
5 משמנים תבנית שקעים או אינגליש קייק ויוצקים את התערובת. אופים במשך כ-30 דקות (תבנית שקעים) – 40 דקות (תבנית אינגליש קייק) עד להזהבה יפה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: