עוף ואורז בתנור של אפרת סיאצ’י
מנה ביתית וטעימה בפחות מ-10 דקות: עוף ואורז בתנור בטעמים נפלאים לארוחה משפחתית, מתוך העמוד מתכונים ב-10 דקות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית מלבנית בגודל 25X32
2 כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז עם מי ברז כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן)
2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים
2 שיני שום כתושות
כף שמן
כפית מלאה מלח
3+1/4 (שלוש ורבע) כוסות מים רותחים
תיבול לעוף
כף גדושה סילאן
כפית גדושה פפריקה מתוקה
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה
1 מערבבים בתבנית את האורז עם הגזר המגורד, השום, כף שמן וכפית מלאה מלח. מוזגים לתבנית מים רותחים ומערבבים עם האורז
2 מתבלים בנפרד את העוף עם סילאן, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מניחים את חלקי העוף בתוך תערובת האורז
3 מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות במשך כשעה וחצי. מסירים את הכיסוי, מורידים את הטמפ’ ל180 מעלות וממשיכים לאפות 15-20 דקות, עד להזהבה יפה
4 תוספות מומלצות: מומלץ להוסיף לאורז בצל בינוני מטוגן (אם אתם מטגנים בצל אז תטגנו קצת גם את הגזר המגורד). אפשר להוסיף גם צימוקים, צנוברים, אפונה משקית קפואה