עוגת יוגורט פטל חגיגית של מיקי שמו

עוגה לחה, פירותית, לא מתוקה מדי ולכן מושלמת לסיום של ארוחה גדולה.   הרוטב והקישוט בפירות הטריים מוסיפים הרבה שיק, כמו גם התבניות המיוחדות. מתוך "אין כמו בבית" (ספיישל אירוח מרשים)

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל-2 תבניות בריוש בקוטר 15 ס”מ ובגובה 6 ס”מ או 2 תבניות אינגלישקייק באורך 22 ס”מ
לעוגה:
100 חמאה רכה
75 מ”ל (1/2 כוס פחות 1/2 1 כפות) שמן קוקוס
140 גרם (3/4 כוס פחות 1 כף) סוכר דמררה
35 גרם (1 כף) דבש
3 ביצים גדולות L
105 גרם (3/4 כוס) קמח לבן מנופה
60 גרם (1/2 כוס פחות 1 כפית) קמח כוסמיו מנופה
30 גרם (2 כפות ) שקדים טחונים
5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
150 מ”ל יוגורט יווני /בלקני 7%
100 גרם פטל אדום טרי או קפוא
טיפ: הפטל הטרי הוא הטוב ביותר אבל הוא יקר ועונתו קצרה. פטל קפוא הוא חלופה מצוינת ויותר זמינה. מוסיפים את הפטל לבלילה כשהוא קפוא (לא מפשירים), אחרת הוא יפריש נוזלים ויצבע את הבלילה בעת האפייה.
לרוטב פירות יער:
200 גרם פירות יער אדומים קפואים ומופשרים
2-3 כפות סוכר קנים/סוכר דמררה
2-3 כפות מים
לקישוט (לא חובה):
פירות יער אדומים טריים – דמדמניות, פטל, תותים
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבניות.
2 שמים חמאה, שמן קוקוס וסוכר במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-4-5 דקות עד קבלת תערובת אחידה ובהירה. מדי פעם עוצרים את פעילות המיקסר ומגרדים את התערובת מהדפנות בעזרת מרית.
3 מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים ביצים אחת אחת – מחכים עד שהביצה נטמעת לפני שמוסיפים את הביצה הבאה. מוסיפים את שני סוגי קמח, אבקת האפייה, שקדים טחונים, ויוגורט ומערבלים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
4 מעבירים את הבלילה לתבניות עד למחצית מגובהן. מפזרים פטל טרי או קפוא בצורה שווה. יוצקים מעל את שאר הבלילה.
5 אופים כ- 50 דקות עד שהעוגות מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים. מאחסנים עד 3 ימים בקירור.
בזמן שהעוגה בתנור (או סמוך להגשה) מכינים רוטב פירות יער
1 שמים בסיר את כל החומרים ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות בבעבוע עדין. מערבבים מדי פעם. מסירים מהכיריים ומצננים. אם אוהבים רוטב במרקם חלק, מערבלים בעזרת בלנד מוט
2 סמוך להגשה יוצקים את הרוטב על העוגה ומעטרים בפירות טריים.
טיפ
1 אם אפיתם את העוגה בתבנית אינגליש קייק, פורסים לפרוסות, יוצקים כף רוטב על כל פרוסה ומניחים ליד מעט פירות טריים. אם רוצים אפשר להגיש בצד גם גלידת יוגורט או גלידת וניל טובה.
עוגת יוגורט פטל חגיגית של מיקי שמו
עוגת יוגורט פטל חגיגית של מיקי שמו

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות