עוגיות שיבולת שועל טבעוניות
מתכון לעוגיות שיבולת שועל טבעוניות, לא רק לטבעונים. עוגיות ללא חמאה, חלב וביצים – ועדיין הכי טעימות שיש
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 כוסות שיבולת שועל דקה
280 גרם קמח כוסמין/לבן/מלא
1 כוס שוקולד צ'יפס מריר
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
קורט מלח
2 תפוחים
1 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס
1/4 1 כוסות סוכר חום בהיר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה
2 בקערה מניחים שיבולת השועל, הקמח, השוקולד צ'יפס, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, התבלינים והמלח, ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
3 מרסקים את התפוחים במעבד מזון למחית חלקה
4 מוסיפים לקערה את רסק התפוחים, השמן והסוכר ומערבבים היטב בעזרת מרית לבצק אחיד ודביק
5 מכדררים עוגיות בגודל רצוי ומסדרים במרווחים על התבנית
6 אופים 15 דקות במרכז התנור ועוד 5 דקות בחלק העליון של התנור, עד שהעוגיות מזהיבות (אם העוגיות קטנות ממש, ותרו על 5 הדקות הנוספות)
7 מצננים ומגישים. העוגיות מתייצבות סופית אחרי שהן מתקררות ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר