ספגטי בולונז של תומס
המנה האיטלקית הקלאסית והאהובה ספגטי בולונז בטעמים נפלאים ומיוחדים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
גבעולי סלרי
2 גזרים מקולפים
2 עגבניות
2 בצלים גדולים
4 שיני שום
חבילה של ספגטי (500 גרם )
500 גרם בשר בקר טחון
0.25 חבילה של פטרוזיליה קצוצה
קופסה של עגבניות חתוכות דק
2 כפות פפריקה
2 כפות רסק עגבניות
אופן הכנה
1 קוצצים את הבצל,גזר והסלרי,שום במעבד מזון או ידנית
2 שופכים את הירקות למחבת מחומם ומוסיפים למחבת חצי כוס שמן זית ומערבבים
3 מתחילים בהכנת הספגטי, שמים כפית מלח וכף שמן בסיר עם מים ומביאים לרתיחה עד שהמים מבעבעים
4 לאחר שהמים רותחים,שופכים לתוך המים את הפסטה ומבשלים כ-8 דקות ומערבבים מדי פעם
5 לאחר שהפסטה מוכנה,מסננים שוטפים במים קרים ומשמנים קלות ושמים בצד
6 מכסים את המחבת ומבשלים את הירקות כ-10 דקות
7 חותכים את העגבניות בצורה גסה כפי שהודגם בסרטון
8 לאחר שבישלנו את הירקות 10 דקות, נוסיף למחבת את הבשר הטחון ונערבב כ-5 דקות
9 מוסיפים למחבת את הפפריקה,פלפל שחור ומערבבים
10 לאחר כמה דקות בישול,מוסיפים את העגבניות אל המחבת ומערבבים
11 מוסיפים למחבת את העגבניות החתוכות דק מהקופסא ומערבבים
12 מוסיפים את הפטרוזיליה למחבת ומערבבים
13 מוסיפים למחבת כוס חד פעמית של מים ומערבבים
14 מכסים את המחבת ומבשלים כרבע שעה
15 לאחר 5 דקות, מוסיפים את הרסק עגבניות למחבת ומערבבים
16 מוסיפים לקראת סוף הבישול כפית ומערבבים
17 שמים את הפסטה בצלחת ושמים מעל את הרוטב בולונז ומגישים,ניתן לקשט בפטרוזיליה
תודה
תודה רבה . שנה טובה says: