סלט תאילנדי עם אגסים אמריקאים ועוף של איש האגסים

אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 חזה עוף (120 גרם לערך)
1 אגס אנג’ו/בוסק
1/2 פומלה מפורקת ל”בקבוקים”
1 מקל למון גראס טרי
חופן עלי נענע קרועים
חופן בוטנים קלויים וכתושים
2 בצלי שאלוט
1 שן שום כתושה
לרוטב
3 כפות רוטב דגים תאילנדי
1 כף סוכר
מיץ מליים או מחצי לימון
1/2 צ’ילי טרי (לפי הטעם)
אופן הכנה
1 מבשלים את חזה העוף בסיר עם מים רותחים במשך 2 דקות.
2 מכבים את האש ונותנים לעוף להמשיך להתבשל מחום המים.
3 לאחר עשר דקות מוציאים, מוודאים שאכן מבושל. מצננים וקורעים את הבשר העוף לאורכו ל”חוטים”.
4 חותכים את האגסים לקוביות בגודל בינוני. פורסים את השאלוט לפרוסות דקיקות ואת השליש התחתון של מקל הלמון גראס גם כן.
5 מניחים בקערה בינונית את כל מרכיבי הסלט ואת חומרי הרוטב ומערבבים קלות. טועמים ומתקנים את התיבול בהתאם לטעם.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות