פלאפל ולאפה תוצרת בית של יהודה עמר
המתכון שכל ישראלי חייב לשמור: פלאפלים מעדשים או מחומוס ומתכון ללאפה ביתית של יהודה עמר
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה
מתכון שהולך טוב עם בירה לאגר ?
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
פלאפל
250 גרם גרגירי חומוס מושרים במים או 250 גרם עדשים ירוקות מושרות במים 24 שעות לפחות
1 בצל לבן בינוני
1/4 פלפל ירוק חריף
מעט סלרי עלים
1 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
5 שיני שום, אפשר גם שום טרי
3 פרוסות לחם ( להרטיב ולסחוט)
1/4 כוס שומשום לבן
1.5 כפיות מלח
1 כפית מלאה כמון
1/4 כפית סודה לשתיה
ללאפה
400 גרם קמח
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1/2 כפית שמרים
250 גרם מים פושרים או כוס חד פעמית אחת.
אופן הכנה
1 משרים את החומוס ללילה שלם אחרי ההשריה מסננים ממים.
2 מכניסים למעבד מזון את כלל המצרכים כולל התבלינים וטוחנים למרקם משחתי עם גרגירים. (פלאפל עדשים בנפרד ופלאפל חומוס בנפרד).
3 מערבבים את המסה וטוחנים שוב, אם יש מכונת טחינה אז עדיף להשתמש ב
4 בעזרת מכשיר לכדורי פלאפל מכדררים או בעזרת הידיים ומטגנים בשמן עמוק. (ניתן גם להקפיא חלק מהכמות).
מכינים את הלאפה
1 מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח וערבבים קלות עד שכל החומרים היבשים יתערבבו היטב.
2 מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כשלוש דקות.
3 מוסיפים את השמן זית ולשים עוד שלוש דקות במהירות גבוהה.
4 אוספים את הבצק עם מעט קמח ונותנים לו מנוחה של שעה וחצי לפחות.
5 מייצרים כדורים ומרדדים לגדול הלאפה הרצוי.
6 מטגנים על מחבת חמה לשתי דק מכל צד