בשר ראש עם חומוס של תומס
מתכון לבשר ראש עם חומוס ברוטב סוחף של פלפלים אדומים שישאיר אתכם המומים. מתוך העמוד “תומס מבשל באהבה”
מצרכים בשר ראש עם חומוס:
10 שיני שום
1.5 ק”ג בשר ראש, נקי משומן ובצבע ורוד
1 פלפל אדום, פרוס לרצועות
2 כוסות גרגירי חומוס, אחרי שהושרו לילה בהמון מים
1 פלפל ירוק חריף, פרוס לרצועות
1 פלפל יבש
1 צ’ילי, פרוס לרצועות
1 קופסא של עגבניות מרוסקות
חצי כף פלפל שחור גרוס
2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה מרוקאית
כף וחצי כמון
1 ליטר מים רותחים
כף שטוחה של מלח
אופן הכנה:
- שמים בסיר לחץ את הבשר ראש ביחד עם גרגירי החומוס ושיני השום.
- מוסיפים לסיר את הצילי ואת שאר הפלפלים.
- מוסיפים את הפפריקה המתוקה, העגבניות המרוסקות, הפלפל השחור, המלח והכמון, ושופכים מים רותחים עד לכיסוי הבשר.
- סוגרים את הסיר ומבשלים למשך שעה.
- מעבירים את שסתום הסיר לחץ למצב יציאת לחץ, ולאחר שחרור הלחץ פותחים את המכסה ומגישים.