“אוש שולה” של לאון אלקלעי

היישר מהמטבח הבוכרי: ריזוטו קורקבנים עשיר בטעמים מתוך “לאון אל דנטה”

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גרם אורז ארבוריו
2.5 ליטר מים
750 גרם קורקבני עוף חתוכים לפיסות קטנות
6 כנפי עוף חצויים
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס שמן חמניות
200 גרם בצל לבן קצוץ
3 צרורות כוסברה
מיץ מ – 2 לימונים
100 גרם רכז עגבניות
אופן הכנה
1 מבשלים את הקורקבנים בסיר עם 2.5 ליטר מים למשך כשעה – עד שהם מתרככים
2 כאשר הקורקבנים מוכנים מוסיפים את הכנפיים ל – 10 דקות נוספות
3 מסננים את הקורקבנים והעוף ושומרים את הנוזלים על גבול רתיחה
4 במחבת גדולה שמים את השמן והבצל ומטגנים עד להזהבה קלה
5 מוסיפים את האורז ומטגנים תוך בחישה עוד כמה דקות
6 מוסיפים את המלח, הפלפל ורכז העגבניות ומערבבים ושני שליש מהכוסברה קצוצה דק דק
7 מוסיפים את הקורקבנים
8 מכאן זה כמו להכין ריזוטו. מוסיפים ממי הבישול, שהם הציר לצורך העניין, בכמויות קטנות תוך בחישה
9 כאשר מגיעים לדרגת הבישול הרצויה כמעט, מוסיפים את הכנפיים ומסיימים את הריזוטו
10 מכבים את האש, מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים את יתרת הכוסברה ומגישים עם פלחי לימון
אוש שולה ריזוטו בוכרי עם קורקבנים של לאון אלקלעי
אוש שולה ריזוטו בוכרי עם קורקבנים של לאון אלקלעי

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות