נזיד שעועית שחורה עם תרד וכדורי בשר של הילה אלפרט

קצת מיפן, טיפונת מפרס וקצת מדרום אמריקה, מקהלה מחממת לחורף שבא. מתוך התוכנית “סיפור של טעם” עם הילה אלפרט – עונה 2

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לכדורי הבשר:
1/2 ק”ג בשר בקר טחון
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
3 ס”מ שורש ג’ינג’ר קלוף מרוסק דק
גרידת לימון מלימון אחד
3 כפות גדושות פירורי לחם
4 פילטים של אנשובי משומר בשמן זית קצוצים דק
1 ביצה
לנזיד:
1.5 כוס שעועית שחורה מושרית במים ללילה (כולל החלפת מים מספר פעמים) ואחרי בישול בלי מלח
2 ראשי סלרי קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל גדול קלוף קצוץ דק
2 פלפלים אדומים, חריפים
2.5 ליטרים מים רותחים
3 גבעולי טימין טרי או יבש
1 כפית פפריקה מתוקה
4-5 גרגירים של פלפל שחור
4 כפות מחית מיסו לבן (להזכירכם שהוא בצבע חום)
2 כפות שמן זית
1 צרור עלי תרד טורקי קצוצים דק
1 כפית מחוקה מלח
100 גרם צימוקים מושרים במים רותחים למשך 10 דקות.
מיץ מ- ½ לימון
להגשה:
1 צרור עלי כוסברה קצוצים דק
שמן זית
אופן הכנה
1 מכינים את כדורי הבשר: בקערה שמים את הבשר הטחון, הפטרוזיליה, הג’ינג’ר, גרידת לימון.
2 מוסיפים את האנשובי, פירורי לחם והביצה ולשים. מכסים את התערובת בניילון נצמד ושומרים בקירור.
3 מכניסים לסיר גדול מעט שמן זית ומוסיפים את הסלרי, הבצל והפלפלים. מוסיפים מעט מלח ומטגנים מעט.
4 במקביל מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר וצרים כדורים קטנים בגודל של דובדבן גדול.
5 מוסיפים לסיר הירקות את השעועית המושרית ומים רותחים. מתבלים בעזרת פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מיסו, מעט טימין ומביאים לרתיחה.
6 מבשלים כ-20-30 דקות על אש נמוכה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
7 סוחטים את הצימוקים ומסיפים לסיר.
8 מניחים את כדורי הבשר בהדרגה, מכסים ומבשלים כחמש דקות.
9 מוסיפים את עלי התרד הקצוצים ואת מיץ הלימון ומבשלים במשך כשבע דקות.
10 כל סועד מקבל קערה עם הנזיד ומעליו כוסברה קצוצה וזרזיף שמן זית.
נזיד שעועית שחורה עם תרד וכדורי בשר של הילה אלפרט
נזיד שעועית שחורה עם תרד וכדורי בשר של הילה אלפרט. צילום: שניר (סופגי) גואטה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות