עוגת שוקולד עשירה ונימוחה קלה להכנה בבית
עוגת שוקולד מושלמת עם 6 מרכיבים בלבד שלא ישאר פירור אחד ממנה – פשוטה להכנה ב-15 דקות עבודה בלבד
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
עוגת שוקולד – רינג קוטר 24 ס"מ או תבנית אלומיניום בינונית
150 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
4 ביצים
110 גרם סוכר (חצי כוס)
60 גרם קמח (6 כפות)
1 כפית אבקת אפייה
אבקת סוכר לפיזור על העוגה המוכנה
אופן הכנה
1 בסיר בן מארי או במיקרו, בפולסים של חצי דקה, ממיסים את השוקולד והחמאה
2 בקערת מיקסר במהירות בינונית מקציפים את החלמונים עם 50 גרם סוכר עד שהתערובת מלבינה
3 יוצקים את השוקולד המומס לתערובת החלמונים והסוכר. מערבבים היטב ואז מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה
4 להכנת המרנג מקציפים את החלבונים את הסוכר מוסיפים בשלוש פעימות תוך כדי הקצפה
5 לאחר שמוכן מערבבים בעדינות את המרנג לתוך התערובת
6 יוצקים הכל לתבנית עוגה משומנת, אופים במשך 20 דקות בחום של 180 מעלות. כשמסתיים הזמן משאירים את העוגה למשך 10 דקות בתנור כבוי
7 לאחר צינון העוגה ניתן לפזר אבקת סוכר למגע הסופי