פסטה קרבונרה טבעונית עם "בייקון" מטופו

נדיה אליס בתכנית בישול טבעונית חדשה – לראשונה בישראל. נדיה, שמגיעה מהמטבח האיטלקי, מדגימה לצופים כיצד ניתן לטבען את כל סוגי המנות מבלי להתפשר עם מתכונים מעוררי השראה ומדריכים מעשיים. הפעם נדיה מכינה פסטה קרבונרה טבעונית עם בייקון מטופו

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

ל"חלמון":
300 גרם דלעת
1 כפית מלח הודי שחור ״קלה נמאק״
5 כפיות שמרי בירה
4 כפיות מיץ לימון
לרוטב:
1 אריזה שמנת לבישול טבעונית
חופן גדול מלח גס
אריזה אחת פרמזן טבעוני
חבילת פסטה לינגווינה (500 גר)
בייקון טבעוני
ל"בייקון" ול-pancetta טבעוניים:
חבילת טופו
3 כפות שמרי בירה
1 ½ כף אבקת שום
½ כפית צ'ילי טחון
1 כף פפריקה
2 כפות עשן נוזלי
4 כפות מייפל
5 כפות חמאה טבעונית
3 כפות רוטב סויה
4 כפות מים
½ כפית פלפל שחור טחון
חבילה דפי אורז חתוכים
2-3 כפות שמן חמניות לטיגון
אופן הכנה
1 מכינים את "חלמון" הביצה: מבשלים את הדלעת בסיר עם מים רותחים עד לריכוך מלא
2 מעבירים את הדלעת למעבד מזון יחד עם שאר מרכיבי ה"חלמון" וטוחנים עד לקבלת קרם חלק ואחיד
3 מרתיחים סיר מים עם חופן מלח גס ומבשלים את הפסטה אל דנטה לפי הוראות היצרן.
4 במקביל, במחבת גדולה מחממים את החלמון יחד עם השמנת הטבעונית והפרמזן הטבעוני
5 כ-30 שניות לפני סוף זמן הבישול של הפסטה מעבירים אותה ישר מהסיר למחבת עם הרוטב ומערבבים. מוסיפים כמה כפות של מי הבישול של הפסטה כדי לדלל טיפה את הרוטב.
לבייקון הטבעוני
1 מכינים את הבייקון הטבעוני הראשון (PANCETTA באיטלקית): ממיסים את החמאה הטבעונית במיקרוגל ומוסיפים אותה לכל שאר המרכיבים בקערה גדולה, ומערבבים עד לקבלת מרינדה אחידה. מחלקים אותה לשניים.
2 חותכים 3/4 טופו לקוביות קטנות (כחצי ס"מ) ומכניסים אותן למרינדה אחת. מכניסים את הקערה למקרר ללילה שלם או ל-3 שעות לפחות
3 מחממים כמה כפות של שמן חמניות במחבת. מוציאים את קוביות הטופו מהמרינדה ומטגנים אותן כ-שתי דקות בשמן
4 בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפיה.
5 על תבנית אחת מניחים את קוביות הטופו המטוגנות יחד עם השמן שנשאר מהמחבת, שעכשיו יהיה מעורבב עם המרינדה עצמה שירדה מקוביות הטופו
6 מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה-20 דקות נוספות, עד שהקוביות קריספיות לגמרי
7 מכינים את הבייקון השני: מפוררים בעזרת הידיים את הטופו שנשאר בקערה ומוזגים כמה כפות של מרינדה מעליו ומערבבים היטב.
8 חותכים את דפי האורז לצורה מלבנית צרה, מכניסים כל מלבן לתוך המרינדה ומיד מניחים אותם שטוחים על התבנית המרופדת השניה שהכנו מראש. מניחים קצת טופו במרכז המלבן וסוגרים עם עוד מלבן מעל, תוך כדי סגירה של הדפנות כדי שהטופו לא יברח במהלך האפיה
9 אופים ב-200 מעלות משך 20 דקות, ואז מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ומייבשים את הבייקון הטבעוני שלנו לעוד 20 דקות בערך.
הרכבת המנה:
1 מצלחתים יפה את הפסטה ומשאירים את המחבת על האש. מחממים בתוכה את הבייקון שהכנו מראש, ומוסיפים אותו לצלחת הפסטה כשהוא קריספי וחם.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות