עוגת פחזניות ענקית

הבלוגר בר עזרא עם מתכון לפחזנית ענקית במילוי קרם שמנת ועם גנאש שוקולד מלמעלה. כדאי להכין 2 ממנה כי אחת לא תספיק

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
3 שעות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לפחזנית:
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כוס חלב (240 מ״ל)
2 כפות סוכר
1 כפית מחית / תמצית וניל
1/2 כפית מלח
1 כוס קמח (140 גרם)
4 ביצים (L)
למילוי:
1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה, 38% שומן
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1/2 מיכל גבינת שמנת (25% ומעלה)
לגנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס שמנת מתוקה
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל180 מעלות, חום עליון תחתון.
2 מרפדים תבנית קוטר 22 ס״מ בנייר אפייה ומשמנים.
3 בסיר קטן על הכיירים ממיסים יחד חמאה, חלב, סוכר, מחית וניל ומלח. מערבבים היטב עד שהתערובת מבעבעת ורותחת וכל החומרים התאחדו היטב. מכבים את האש ומוסיפים מיד את הקמח, מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר. מניחים בצד לצינון.
4 לאחר שהבצק התקרר מוסיפים את הביצים אחת אחת, בין כל הוספת ביצה מערבבים היטב עד שהיאמתאחדת עם הבצק. אמור להתקבל בצק סמיך, נוזלי וצהבהב.
5 מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים.
6 אופים כ30 דק׳ עד שהפחזנייה משחימה ותופחת.
7 מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ׳ החדר (חובה).
8 בינתיים מכינים את המילוי: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים יחד שמנת מתוקה, סוכר, אינסטנט פודיגנ ונילוגבינת שמנת עד לקצפת יציבה מאוד.
9 בעזרת סכין משוננת פורסים את הפחזנייה לחצי שהחלק העליון והתחתון יתנתקו. על החלק התחתון מניחים את הקצפת ומעל מניחים את החלק העליון.
10 מכניסים לקירור של 3 שעות לפחות עד שהעוגה מתייצבת.
11 לאחר הקירור ממיסים יחד שמנת מתוקה ושוקולד מריר לגנאש אחיד וחלק.
12 מוזגים את שוליי העוגה ומה שנשאר מוזגים באמצע העוגה ומשטחים.
13 פורסים ומגישים קר.
14 שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
הפחזנית של בר עזרא

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות