חלת מפתח מקמח כוסמין מלא

חלת מפתח מקמח כוסמין מלא, בשבת הראשונה שאחרי פסח, כשאנחנו כולנו מתגעגעים לחמץ ולא אפינו כבר שבועות ישנו מנהג יהודי ותיק לאפות חלות בצורת מפתח בשביל לפתוח את שערי הפרנסה. אריאל בן חמו עם מתכון לחלה קצת יותר בריא

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

300 גרם (1/4 1 כוסות) קמח כוסמין מלא
200 גרם (2/3 כוס) קמח לבן
8 גרם (1 כף) שמרים יבשים
150-200 גרם (2/3-3/4 כוסות) מים
70 גרם (1/3 כוס) סוכר קנים אורגני/ סוכר קוקוס
2 ביצים L
50 גרם (1/4 כוס) שמן זית בכבישה קרה
1 כפית גדושה מלח
לציפוי:
ביצה מהולה במעט מים
שומשום מלא
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמחים, סוכר, שמרים, מים, ביצים ומפעילים על המהירות הנמוכה ביותר לדקה.
2 מוסיפים שמן ומלח וממשיכים ללוש על המהירות הנמוכה ביותר כ – 6 דקות. בודקים את הבצק, הוא צריך להיות מעט דביק אם הוא לא מוסיפים 2-3 כפות מים וממשיכים את הלישה עוד 4 דקות.
3 מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים מכל הצדדים, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה.
4 מחלקים את הבצק ל – 7 כדורים. לוקחים 3 כדורים ויוצרים מכל אחד מהם רצועה ארוכה וקולעים צמה מכל השלושה. חוזרים על הפעולה עם עוד 3 כדורים. את הכדור האחרון מחלקים לשלוש ויוצרים חלה קטנה.
5 מניחים את החלות בתבנית גדולה עם נייר אפייה, מהחלה הראשונה יוצרים עיגול, את החלה השניה מניחים מהחיבור של עיגול למטה ובסוף מקפלים ימינה. חותכים את החלה הקטנה ומניחים לצד החלה הארוכה (שימו לב לתמונה)
6 מכסים להתפחה נוספת כ-45 דקות.
7 מברישים בביצה טרופה או חלב סויה ומפזרים שומשום אם רוצים.
8 מחממים תנור ל – 190 מעלות ואופים 30-20 דקות עד שהחלה זהובה מכל הצדדים, מרימים מעט את החלה לראות שהיא זהובה גם מלמטה.
טיפ טיפה טיפים מאריאל:
1 החלות במיטבן ביום ההכנה, שומרים אותן עטופות היטב בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.
2 ניתן להקפיא את החלות עד חודש.
3 אפשר במקום כל כמות הקמח להשתמש בקמח מלא 70%
4 אפשר להשתמש 100% קמח כוסמין מלא אבל החלה תצא מעט יותר דחוסה וצריך להוסיף עוד כ-1/4 כוס מים.
5 לגרסה טבעונית מורידים את הביצים ומוסיפים 200 גרם רסק תפוחים.
6 אפשר להשתמש ב-1/2 חבילה שמרים טריים כ-25 גרם

מתוך הבלוג בריא לי של אריאל בן חמו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות