עוגת מוס שמנת וגבינה ללא גלוטן של יפצ'וק

עוגה מדהימה וכשל"פ! בסיס מרנג, מוס, גנאש שוקולד וקוקוס קלוי. נשמע כמו הרבה עבודה אבל ממש קל להכין אותה. העוגה מתאימה לפסח ולכל ימות השנה

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
40 דק'
כשרות
כשל"פ חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ
לבסיס:
5 ביצים שלמות בגודל L
3 כפות סוכר
כפית נס קפה רגיל
4 כפות שמן קנולה
1 חפיסה פודינג שוקולד (80 גרם)
כף קקאו
1 שקית סוכר וניל
למלית:
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
1 שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)
3 כפות גבינה לבנה 5%
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 אינסטנט וניל צרפתי (80 גרם)
לגנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
125 מ"ל שמנת מתוקה 38% (חצי קרטון)
לעיטור:
קוקוס קלוי
מתוך עמוד האינסטגרם מבשלים עם יפצ'וק
אופן הכנה
מכינים את בסיס המרנג:
1 בקערת המיקסר מערבלים עם בלון הקצפה ביצים שלמות עם סוכר וסוכר וניל עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד כעשר דקות לפחות.
2 מורידים את מהירות המערבל ומוסיפים שמן,קפה, קקאו ופודינג שוקולד באיטיות כי אינסטנט פודינג הוא ה״קמח״ בעוגה. לא לערבל יותר מדי כדי לא לפגוע באווריריות הבלילה.
3 משמנים תבנית קפיצית מספר 26 יוצקים את הבלילה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות.
4 העוגה צונחת לאחר הוצאתה מהתנור וזה בסדר.
מכינים את המלית:
1 מקציפים 2 שמנת מתוקה 500 מ״ל וחצי כוס סוכר עד שמתחיל להסמיך.
2 מוסיפים 1 אינסטנט פודינג וניל, 1 שמנת חמוצה 9% שומן,3 כפות גבינה לבנה 5%,מקציפים היטב עד קבלת קצפת יציבה מניחים בצד. מוציאים את העוגה ומרטיבים בחצי כוס מים רותחים עם כפית רום.
3 יש שתי אפשרויות לזילוף הקרם: או ששמים שקף סביב הדפנות ומורחים מעט מהקרם ומיישרים עם כף. את החלק הנותר מעבירים לשקית זילוף. מזלפים מעל קרם שוקולד באופן חופשי
4 האופציה השנייה היא לצורה המקורית מעבירים לשקית זילוף עושים חור גדול ומתחילים לזלף כדורים על התחתית האפויה. סיימתם קומה אחת זלפו עוד אחת ( מזלפים כדורים על הבסיס ושכבה שנייה של כדורים בין המרווחים של השורה הראשונה)
מכינים את הגנאש:
1 100 גרם שוקולד מריר וחצי שמנת מתוקה ויוצקים על הכדורים
2 מצננים ולפני הפריסה מפזרים קוקוס קלוי על הגנאש.

מתוך עמוד האינסטגרם מבשלים עם יפצ'וק

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות