מרק חרירה מרוקאי של אבי ביטון

השף אבי ביטון מארח את הילה סעדה ומכין לה מרק חרירה מרוקאי משפחתי ומנחם. מתוך התוכנית “במטבח עם אמא”.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

6 גבעולי סלרי
1 עגבניה
2 בצלים
0.75 כוס עדשים ירוקות שהושרו במים לילה שלם
1 כוס גרגירי חומוס שהושרו במים לילה שלם
750 גרם בשר צוואר עם העצם
פלפל שחור
מלח
0.5 כפית כורכום
0.5 חבילת פטרוזיליה, קצוצה
מיץ מלימון אחד
3 כפות קמח
0.5 כוס מים כוס אטריות ביצים
אריסה
אופן הכנה
1 חותכים את הסלרי, העגבניה והבצלים לקוביות ומניחים בסיר של מרק.
2 מאדים רבע שעה על אש גבוהה תוך כדי ערבוב. מוסיפים לתערובת את העדשים, החומוס, העצמות, הבשר ואת הפלפל, המלח והכורכום.
3 ממלאים מים כמעט עד סוף הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.
4 כעבור שעתיים מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה ומבשלים כרבע שעה נוספת.
5 לקראת הסוף מוסיפים את הלימון הסחוט.
6 מערבבים היטב את הקמח עם חצי כוס מים (כך שלא יהיו גושים) ויוצקים לסיר. מוסיפים את האטריות ומבשלים כמה דקות נוספות, עד שהן מתרככות.
7 מגישים כל מנת מרק עם כפית אריסה.
מרק חרירה מרוקאי של אבי ביטון
מרק חרירה מרוקאי של אבי ביטון

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות